2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Ismét elböfögte magát Svédország szégyene

Talán még sokan emlékeznek a svéd szociális ügyi miniszter, Annika Strandhäll kirohanására a magyarországi családvédelmi akcióterv ellen. Szerinte Magyarország brutális menekültpolitikát folytat, a vezetők nyíltan antiszemiták és muszlimellenesek, kínozzák a migránsokat a határon, betiltják a gender studiest, visszaforgatják az idő kerekét, és elnyomják a nőket, magyar családpolitikai akcióterv rátámad a nőkre, belenéz a méhükbe.

Orbán Viktornak szégyellnie kellene magát, amiért „fehér magyar gyerekekkel” orvosolná a népességcsökkenést bevándorlók helyett, s mindez a náci Németországra emlékezteti őt – fejtette ki magvas gondolatait akkor Annika Strandhäll, aki ismét homorított egyet.

A miniszter asszony ugyanis úgy gondolta, hogy április 1. alkalmából egy kis tréfára ragadtatja magát. Ennek keretében bejelentette saját Facebook-oldalán, hogy mivel Svédországban túl sok a szingli, és már nem szexelnek annyit az emberek, mint a 70-es, 80-as években, épp ezért egy új hatóságot állítanak fel 2020-tól, amely az ő problémáikat hivatott orvosolni, kormányhivatalnokokkal történő találkozással és egy társkereső programmal.

Ugyanennek a hatóságnak egy másik programja szerint azoknak a pároknak, akik gyermeket szeretnének, de ez nem sikerül nekik, egy applikációt fejlesztenek, amelyben amúgy egy tojással ábrázolják kívánt gyermeket, s ezeknek a pároknak némi pénzügyi kompenzációt juttat majd az állam.

Majd később bejelentette, hogy mindez csak áprilisi tréfa volt. Hogy a jóízű tréfára miként reagáltak a svédországi szinglik és gyermektelen párok, el lehet képzelni, a svéd lapok beszámolója szerint sok kritika érte Annika Strandhällt, aki viszont az Expressennek küldött levelében úgy vélekedett, hogy több humorra lenne szükség a politikában, és szerinte vicces volt a Facebook-bejegyzése.

Még egyszer: Annika Strandhäll a svéd szociális ügyi miniszter. De az áprilisi tréfák nem értek véget.

A svédországi segélyhívásokat kezelő központ hivatalos Instagramm-oldala arról számolt be, hogy a balkezesekre való tekintettel a 112-es segélyhívó mostantól úgy is él, hogy ha 211-et tárcsáznak. Majd jelezték hogy ez is áprilisi tréfa volt.

Szegény Svédország!

Forrás: Flagmagazin

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató