Vadhajtások

Történelmet írhat Dániában a Koránokat égető, muszlimellenes párt

Komoly politikai változások vannak előkészületben Dániában, ugyanis a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint be fog jutni a parlamentbe a Stram Kurs (Keményvonal) nevezetű muszlimellenes párt.

A 2017-ben alapított dán muszlimellenes politikai szervezet néhány év utcai politizálás után nagy valószínűséggel parlamenti párttá fog alakulni a nyáron esedékes dán választásokat követően. A legfrissebb mérések szerint immár 2,6 százalékon állnak, amely már egy bejutási küszöb feletti értéknek felel meg, öt parlamenti mandátumot jelentene. A szervezet alapítója, Rasmus Paludan ezzel kapcsolatban kifejtette,

természetesen ez reményre ad okot. Ugyanakkor nem vesszük még biztosra, de elképzelhető, hogy a támogatottságunk tovább fog növekedni, hiszen sok olyan jobboldali ember van, aki nem meri bevallani, hogy a Stram Kurs szavazója.

Amennyiben a korábban Koránok elégetése miatt reflektorfénybe kerülő szervezet bejutna a dán parlamentbe, úgy komoly fejtörést is okozhatna, hiszen az alapvetően koalíciós kényszerek által uralt politikai tér sok tekintetben átalakulna. Az iszlám vallás Dániában történő betiltását és még a menekültstátusszal rendelkezők azonnali kitoloncolását is programra tűző párt egyelőre csak a Dán Néppárt vezetői körében merült fel esetleges szövetségi partnerként.

Forrás: 888.hu

Kapcsolódó:

Dán hazafiak földhöz vágták a Koránt, mire a “kedvenceink” bekattantak és felgyújtották a várost