2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Göteborgi túránk: egy kis piacozás után nekiugrottunk a helyi Ujhelyi Pistinek (1. rész)

Diavata, és Brüsszel után Svédországba vezetett utunk, hogy bemutassuk Nektek vadul a kőkemény valóságot.

Göteborgot választottuk célpontunknak, de nem azért, hogy ABBA koncertet nézzünk. Brüsszeli mintára  meg akartuk mutatni a keményebb részeket.  Első blikkre levágtuk, hogy ez egy nagyon gazdag ország, minden szeglete tiszta és csodálatos hely.

Péntek délután bemelegítésnek készítettem egy kis videót, amin látszik, hogy mennyire megmételyezte a helyieket a liberalizmus. Ha már az ABBA előbb szóba került, akkor legyen a zenéje a klipnek a Waterloo. Mert szerintem a neoliberalizmus lesz a svédek Waterloo-ja...

VIDEÓ ITT!!!

Másnap reggel elindultunk felfedező körutunkra. Egyből a jól bevált piacozással kezdtük, Göteborg azon részén, ahol 90%-a bevándorló.

[gallery ids="26250,26251,26252,26253,26254,26255,26256,26257,26258,26259,26260,26261,26262,26263,26264,26265,26266,26267,26268,26269,26270,26271,26272,26273,26274,26275,26276,26277,26278,26279,26280,26281,26282,26283,26284,26285,26286,26287,26288,26289,26290,26291,26292,26293,26294"]

A piacozás után tovább mentünk és egy hasonló környéken kötöttünk ki, Bergsjönben. Ott egy kávé után arra lettünk figyelmesek, hogy egy fekete aktivista osztogatja a Szociáldemokraták szóróanyagát, majd társával beszélgetésbe kezdtünk. Kiderült, hogy ő egy parlamenti képviselőjük.

20 percig zsibbasztott minket, kiderült, hogy egy fasiszta országban élünk, ahol nincsenek emberi jogok. Többször pofán nevettük majd tovább álltunk, de arról majd a következő részben írunk....

https://www.youtube.com/watch?v=E0pBR6kPDnA

A beszélgetés magyarul:

KÉPVISELŐ (vastagon) Leszavaztatok már?

Kriszta: Nem, majd holnap. Ezért megyünk holnap haza.

Eldöntötted már, hogy kire szavazol?

Természetesen! Tudni akarod? A Fideszre, Orbán Viktorra...

Én a Szociáldemokraták képviselője vagyok.

Aha, akkor Te baloldali vagy!

Igen!

Bede Zsolt: Mit gondolsz a magyar bevándorlási-politikáról?

Svédország a legnagyobb részt veszi ki a migrációs kérdésben már régóta, de ezt megszeretnénk változtatni, hogy mindenki vegye ki a részét részarányosan. Nem vagyunk elégedettek azzal, ami most van. Az nem lehet, hogy mindenből csak a svédek vegyék ki a részüket. Svédország az nagyon gazdag ország...

De, Magyarország nem annyira gazdag.

Igen, tudom, de Ti nagyon sok pénzt kaptok az Uniótól.

Mi azért kapunk sok pénzt az Uniótól, mert lemondtunk a vámról és még több dologról.

Mindenkinek arányosan felelősséget kell vállalnia, ha ezt megtennék az uniós országok, akkor nem lenne migrációs probléma.

A magyar emberek véleménye az, hogyha beengedünk embereket, akkor 20-30 év múlva azok már nem olyan kevesen lesznek, hiába keveset engedünk be.

A mostani miniszterelnök 2004-ben legjobban támogatta a magyarok csatlakozását az Unióhoz, de a dolgok megváltoztak. Már nem akarja, hogy Orbán Viktor Magyarországa az EU-hoz tartozzon. Az embereknek nyitottnak kell lenniük a más országból érkezőknek.

Ez így nem igaz, mert mi nagyon sok mindenről le mondtunk, amikor csatlakoztunk. Azért mert most mi pénzt kapunk, akkor nekünk ezeket az embereket be kell fogadnunk? És mi nem akarjuk ezt, mert van saját családpolitikánk, ami jól működik. A magyar állam segíti a családokat, sok gyerek születik, nekünk nincs szükségünk embereket behozni. Ez az, amit az EU nem akar megérteni, és nem akarja a magyarok véleményét tiszteletben tartani.

BZS: Magyarország támadás alatt áll. Lövfen azt mondta, hogy Magyarországot meg kell büntetni.

Az egész Uniónak össze kell tartania és együtt kell harcolni a terrorizmus ellen, illetve a klíma változás ellen. És együtt kell a migrációt kézben tartani. És ebben mindenkinek felelősséget kell vállalni. Miért kellene pénzt adni nektek, ha nem működtek együtt?

Akkor nem kell a pénzetek, lezárjuk a határokat és fizethetitek a vámot.

Én nem hiszek a határokban, én az együttműködésben hiszek!

De, mi nem ebben az együttműködésben hiszünk, és ezt Ti nem tisztelitek. És most azért akartok büntetni, mert nem azt csináljuk, amit ti akartok? Ez nem korrekt! A V4-ek nem akarják ezt a migráns-politikát.

Szlovákia 1993 óta 800 migránst befogadott. A 25 év alatt, ezt soknak tartod? Te nem hiszel a szolidaritásban?

Én nagyon szolidáris vagyok, szeretem az embereket, de azt látom, hogy ezek az emberek nem akarnak dolgozni. Nem tanulják az adott ország nyelvét, mert annyi pénzt kapnak segélyként, hogy nincs rá szükségük.

Az Orbán barátai, a Svéd Demokraták is azt mondják a kelet-európaiakra, hogy ők sem szeretnek dolgozni.

Mi a véleményed a robbantgatásokról, illetve a rengeteg nemi erőszakról?

Miért, Magyarországon nincs ilyen?

Nem, nincs! Nincs terrorizmus, nincs neki erőszak! Nekem van két lányom és nem kell aggódnom, el tudom engedni őket este és nappal is.

BZs: Fél évvel ezelőtt volt egy eset, azt is szír menekült tette.

Keresek statisztikát! Én elhiszem, hogy Magyarország egy biztonságos hely, de ha mi együtt akarunk maradni, akkor össze kell fognunk és én ebben hiszek. Nem mondható azt, hogy csak Svédország fogadja be az összes migránst.

És mit gondolsz a No-go-zónákról?

Én itt élek.

Három nappal ezelőtt voltam Brüsszelben és a feketék pisztolyt formáztak a kezükkel felénk, mert fehérek vagyunk. Ez borzalmas, te is ezt szeretnéd itt?

Én nem élnék itt, ha annyira szörnyű lenne. Nemi erőszak minden országban van.

Igen, Dél-Afrikában! A világon első helyen Dél-Afrika áll, másodiknak a svédek...

Nem fogunk tudni ebben megegyezni. Magyarország megváltoztatta a médiáját. Az Európai Tanács azt mondja, hogy Magyarországon sérülnek az emberi jogok, mert zárva van az a néhány migránstábor.

Ezt ki mondja? A liberális médiátok?

BZS: Akkor Salvini is egy idióta? Ha én szeretem az országomat, akkor én rasszista vagyok meg náci? Ha, te szeretnéd az országomat, akkor nem ezt mondanád.

Ezt nem mondtam. Az emberi jogok miatt aggódom.

De, az EU ezt mondja, mert nem azt csináljuk, amit mondtok.Milyen emberi jogokért aggódsz?

BZs: A cigányok verik a magyarokat...

A magyarok meg bántják a migránsokat! Sokat hallottam erről.

BZs: Kérlek, mutass egy dolgot, hogy sérülnek az EMBERI JOGOK! Én Budapesten élek.

(FELOLVAS EGY JELENTÉST AZ EURÓPAI TANACSTÓL, hogy 2015- Ben sérültek a migránsok jogai.)

BZs: Magyarországon nem bántják a zsidókat, a homoszexuálisokat és a cigányokat se.

Igen, ilyet írt Sargentini is, ami hazugság. Ha érted, ha nem, mi nem akarjuk őket. 40 évig el voltunk nyomva a szovjetek által és ezt csinálja velünk most Brüsszel. 40 évig be voltunk zárva az oroszokkal és most ti bezárnátok minket a migránsokkal. Nem értitek meg, hogy nem akarjuk. Ti liberálisok vagytok...

Én szocdem vagyok, mi nem a külföldi emberek ellen vagyunk. Ezért is engedtük be a magyarokat az Unióba. De, Magyarország nem tiszteli az emberijogokat.

Voltál te már egyáltalán Magyarországon?

Igen, 2005-ben. 

Nagy nevetés :)

Gyere nyugodtan Magyarországra, szeretettel várunk és akkor majd látni fogod, hogy a melletted álló afrikai aktivistát senki nem fogja bántani. Nagyon sok fiatal afrikai egyetemista tanul Magyarországon és senki nem bántja őket, úgyhogy ne beszélj nekünk emberi jogokról.

BZs: Tudod mennyi területet vesztett Magyarország a II. Világháború után? Szlovákiában, Romániában, UKRAJNÁBAN sérülnek az ottani magyaroknak az emberi jogai. Erről senki sem beszél az Unióban, nem beszélhetnek magyarul, ott sérülnek igazából az emberi jogok.

Ez ugyanaz a dolog, hogy ti nem akartok migránsokat.

Nem, ezek az emberek mindig ott éltek.

Én minden nyelv mellett kiállok.

BZs: Ha már emberi jogokról beszélsz, mit gondolsz, hogy Macron rendőrsége minden héten szétveri a népét. 27 hete tiltakoznak az elnök ellen. Itt sérülnek az emberi jogok?

Ez sem jó szituáció.

Ezt sem láthattad Magyarországon, csak a Gyurcsány kormányzása alatt.

BZs: Tudod van Németországban az AfD, és az antifasiszták minden héten támadják a párt képviselőit.

Nem hiszek abban, hogy fehér vagy migráns. Nincs különbség. Ezeknek a bűncselekményeknek csak a 9.9 százalékát követik el a migránsok.

Emlékezz rá, hogy az emberi jogok nagyon fontosak.

Viszlát!

FOLYTATJUK!Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató