Vadhajtások

Korábbi világbajnok “francia” labdarúgó: A fehér kultúrához tartozik a rasszizmus!

[fb_button]

A fehérek azt gondolják, hogy jobbak. A feketék soha nem fogják így kezelni a fehéreket “

Lilian Thuram  a francia válogatottal 98-ban VB-t nyert. A színesbőrű játékos a múltheti Cagliari – Inter meccsen történt rasszista incidens okán szólalt meg – írja az Fdesouche.com.

Az olasz labdarúgó bajnokság legutóbbi fordulójában Cagliariban a hazai szurkolók majomhuhogással sértegették a milánói klub új szerzeményét, a “belga” Romelo Lukakut.

Corriere dello Sport egyik hosszú interjújában Lilian Thuram megemlítette a múlt vasárnapi esetet:

“Óriási képmutatás ez, és nincs hajlandóság a probléma megoldására. Ha nem teszünk semmit, akkor egyet kell értenünk azokkal, akik rasszista rigmusokat kántálnak. Ha valami zavar téged , mindent megteszel annak érdekében, hogy megváltoztasd. Franciaországban megszakítják a meccseket a szurkolók rasszista magatartása esetén: felfüggesztik a találkozót, és elküldik a játékosokat az öltözőbe, ez azt jelenti, hogy oktatják az embereket.”

– mondta el az olasz lapnak.

“Fel kell ismernünk, hogy a labdarúgás világa nem rasszista, hanem az olasz és a francia kultúrában, az európaiakban és általánosságban a fehér kultúrában van rasszizmus” 

folytatja Parma és Juventus volt védője.

Bátorságot kell mondani, hogy a fehérek azt hiszik, hogy fölényesebbek, és azt hiszik, hogy felettünk állnak . Mindenesetre megoldást kell találniuk problémájukra. A feketék soha nem fognak így bánni a fehérekkel.”

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu