2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

“Szétlopnak mindent” – kiszivárgott hangfelvételen beszél Karácsony arról, hogyan alkudozik Zuglóról a MSZP-vel

[fb_button]
Döbbenetes erejű hangfelvétel jelent meg szerdán a Herbal Reality youtube csatornán, amelyen Karácsony Gergely hallható, amint egy szűkebb körben, baráti hangvételű beszélgetésen mesél arról, milyen harcokat vív Zuglóban, a kerületben mélyen gyökerező MSZP-vel.
A felvételt törölték, de a Youtube-ra már visszarakták mások... 
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dkd3qEMN38w[/embed]
A felvétel szerint Karácsony attól nem tart, hogy Gy. Németh Erzsébet (DK) megnyerné a választást. Az MSZP-s Tóth Csaba viszont “kurva nehéz falat”, és “szikla szilárd”, vele annyiban jól is járna a kerület, hogy “Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni” – fogalmaz az ellenzéki főpolgármesterjelölt. Ami már rosszabb konstrukció, az  a zuglói szocialisták alternatívája. Ők “egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgatót” támogatnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent” – állítja Karácsony. Arról is beszél, hogy ő biztos, hogy nem mehet vissza Zuglóba, mert elásnák. Tóth Csaba pedig többször is megfenyegette már a családját. A beszélgetés szerint még folyik az alkudozás Zugló sorsáról, amiben Karácsonynak nincs túl erős szava a jelek szerint. A hangfelvételen beismeri, hogy a program, az, hogy mit csinál, rá van bízva, de csak az, ami a hatalmi kérdéseken túl van.
egy csomó minden rám van bízva, program, tehát ezekkel ők nem foglalkoznak, vagy legalábbis ott, én soha nem egyeztettem senkivel, amik hatalmi kérdéseken túl vannak, ott azt csinálok, amit akarok. Ezekben persze nem. Én úgy működök, hogy viszonylag ritkán csapok az asztalra, és ezt be akarom osztani. Nem egy autoriter ember vagyok, és eddig egyszer volt olyan, hogy azt mondtam, hogy ez így lesz, és akkor az úgy lett – mondja.
Saját “zsarolási pozíciója”, ahogy fogalmaz, abban kimerül, hogy leléphet.
Az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy dolgokat helyre tegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni, és azt fogják mondani, hogy jó akkor Gergő, akkor menj. 
Kérdésre a beszélgetés végén azt is megjegyzi, hogy ha visszamegy Zuglóba, őt biztosan elássák. Szóba kerül ismét az MSZP-s Tóth Csaba is, akivel köztudottan régóta rossz a viszonya. Valaki a hangfelvételen megkérdezi, igaz-e, hogy Tóth megfenyegette a családját, mire azt feleli: többször is. 

KARÁCSONY VÁDASKODIK ÉS MELLÉBESZÉL

A 444.hu szembesítette Karácsony Gergelyt a hangfelvétellel, amire írásban azt válaszolta, hogy ez a “vitakihívására adott válasz”, titkosszolgálati módszerek: “lehallgatott és összevágott hangfelvétel”. Egyszóval szerinte az egy lejárató akció, de elismeri, hogy a hangfelvételen az ő hangja hallható. A továbbiakban egyébként a portál konkrét kérdéseit folyamatosan kerüli. Nem ad választ arra a kérdésre, hogy kivel beszélget a felvételen, ahogy arra sem, hogyan tud együttműködni azzal az MSZP-vel, amelyik saját korábbi szavai szerint, erős emberük, Tóth Csaba vezetésével “szét fogja lopni a kerületet”. Azokkal, akik ráadásul folyamatosan fenyegetik a családját.Forrás: Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató