2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Kilencvenezer külföldi szavaz Budapesten, akiket a DK-s Niedermüller és a momentumos Berg világosított fel arról, milyen szörnyű a magyar kormány

A fővárosban élő – mintegy kilencvenezer lakcímkártyás – külföldi lehet a mérleg nyelve ma Budapesten, akik a 24.hu videójának tanúsága szerint egészen biztosan nem kormánypárti szavazók. Mint arról a PestiSrácok.hu több részes cikksorozatban írt: jelentős lehet a külföldi befolyás a magyar politikai életben. Felhívtuk a figyelmet a momentumos Berg Dánielre is, aki úgy ejtőernyőzött New York-ból Budapestre, majd lett néhány hónap alatt a Momentum elnökségi tagja, hogy előtte senki sem ismerte őt. Daniel T. Berg volt az is, aki a CEU-tüntetéseket szervezte, majd Washingtonban nemzetközi beavatkozást kért Magyarország ellen. Most pedig a DK-s Niedermüller Péterrel karöltve a hazánkban élő külföldieket buzdítja a magyar önkormányzati választásokon való részvételre.,- hívja fel a figyelmet a Pestisrácok.hu.
Nem találkoztam még olyan külföldivel, aki a Fideszre szavazott volna
– mondta egy külföldi nő a Night Embassy of Budapest rendezvényén a 24.hu videós összeállításában, hozzátéve: véleménye szerint nacionalista, EU-és migrációellenes párt vezeti Magyarországot. A videóból egyértelműen kiderül: szinte biztos, hogy nem a kormánypárt jelöltjeire adják le voksukat, a megszólalók mindegyike ugyanis a már jól ismert liberális mantrát ismételgette.
Szabadságra és demokráciára fogok szavazni, szabad sajtót akarok és azt, hogy az egyetemek itt maradhassanak
– mondja határozottan a 24.hu kamerájába egy idősebb nő, aki Budapesten élő külföldiként mindenképpen részt akar venni a voksoláson. Az, hogy miből gondolja, hogy Magyarországon nincs demokrácia és szabadság (holott éppen az önkormányzati választás miatt interjúvolták), valamint szabad sajtó (a kormánypártisággal semmiképpen nem vádolható 24.hu forgatott vele), illetve miért vizionál elüldözött felsőoktatási intézményeket (a CEU Budapesten alig egy hónapja nyitotta meg ünnepélyesen az új tanévét), talán nem meglepő annak tudatában, hogy a rendezvényen a hazafi jelzővel sosem illetett Niedermüller Péter és a CEU-tüntetések ultrája, szervezője Daniel T. Berg beszélgetett velük. A 24.hu videójából kiderül: több mint 140 ezer külföldi állampolgár szavazhat az október 13-i önkormányzati választáson, ebből Budapesten mintegy kilencvenezren élnek.
Azt tudom, hogy a Fidesz a vezető kormánypárt, ami teljesen populista
-mondja egy láthatóan nagyon felvilágosult külföldi nő, míg egy másik határozottan közli:
Nem fogok a Fideszre szavazni
A kedvencünk mégiscsak az, amikor egy francia férfi mosolyogva arról beszél, hogy ők, külföldiként fognak abban segíteni, hogy “újra békében éljen az ország”.Ők lehetnek tehát a mérleg nyelve a fővárosi választásokon, a Fidesz számára pedig komoly problémát jelent, hogy a liberális buborékban leledző budapesti külföldiek Daniel T. Berg és Niedermüller Péter társaságában múlatják az idejüket. A Momentum elnökségi tagja egyébként már hónapok óta elkötelezetten mozgósítja őket, erre több írásunkban is felhívtuk olvasóink figyelmét, csakúgy, mint arra, hogy milyen módon ejtőernyőztek be a magyar politikai életbe külföldi érdekeket szolgáló képviselők. A “Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában” cikksorozatunkat itt, itt és itt olvashatják.

Forrás: Facebook

 Hiába a balladai homály, a ködösítés, Berg Dánielről azért mégiscsak sikerült néhány dolgot megtudnunk: Magyarországon a CEU-tüntetések szónokaként tűnt fel, akkor még mélyen elhallgatta, hogy nem is az egyetem, hanem az amerikai értékek miatt lázítja a diákokat. Így kétségünk sem lehet afelől, hogy most sem a magyar érdek vezeti Daniel T. Berget, csakúgy, ahogyan Niedermüller Pétert sem, aki EP-képviselőként többször feljelentette saját hazáját az uniós szerveknél. A 24.hu videóját itt nézheti meg.  Forrás: Pestisrácok.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató