2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

A drogos, a bohóc és a trágár - ilyen EP-képviselők döntenek Brüsszelben

A V4NA nemzetközi hírügynökség elgondolkodtató összeállítást készített olyan EU-s képviselőkről, akik minden gond nélkül felveszik a havi 9 ezer eurós (2,9 millió forint) fizetésüket, cserébe viszont távolról kerülik a munkát. Nem dolgoznak, sőt, viselkedésükkel inkább még kárt is okoznak.

Akárhonnan nézzük, megéri európai parlamenti képviselőnek lenni, pláne, ha az ember egy pillanatig sem végzi komolyan a munkáját, és úgy kapja meg a bérét. Brüsszelben több fizetési sáv létezik: aki a 9 ezer eurósat csípi meg, az sem jár rosszul, hiszen ez magyar pénzbe átszámolva, közelít a 3 millió forinthoz. A V4NA olyan brüsszeli politikusokat gyűjtött össze, akik gond nélkül felveszik havi juttatásukat, cserébe viszont viselkedésükkel szembeköpik az uniós döntéshozás tekintélyét.

Itt van rögtön Markéta Gregorová a cseh Kalózpárt képviselője, aki

írt egy dalt a drogok szeretetéről, amit rózsaszín ukulelével sikerült előadnia.

"Drog, drog, drog és pszichotróp anyag..." - énekli a bárgyú dalocska refrénjében az uniós képviselő, aki egyébként azután az álomdrog után sóvárog, amitől nem lesz másnapos. Elmondása szerint művészi eszközökkel szerette volna felhívni a figyelmet egy fontos társadalmi problémára. Azt viszont meg sem próbálta megmagyarázni, miért ugrált a videó végén cicanadrágban.

https://youtu.be/0ye57PDXLLY

Nico Semsrott német zöld képviselő is örömmel veszi fel a fizetését, viszont rossz kedvvel végzi a munkáját. A magát demotivációs trénernek tartó politikus európai parlamenti munkájáról úgy nyilatkozott, hogy azt

nem tudja komolyan venni, és abban sem biztos, hogy mikor, mire szavaz.

Hozzátette, általában arra, amire a frakciója, hiszen túl hosszadalmas és bonyolult lenne mindent elolvasni a szavazások előtt, és szerinte ezt senki más sem teszi meg.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Liebes Tagebuch, das war meine erste Woche in Strasbourg. 1. Ich setze mich im EU-Parlament schon mal auf den Platz des Kommisionspräsidenten: Weggegangen, Platz vergangen! 2. Erster Schultag. Ich hab mich auf dem Klassenfoto markiert. Die Schulorchester-AG hat in den Sommerferien geübt und zeigt ihr Können. Alle applaudieren anerkennend. Toll gemacht!* 3. Ich hab mich mit einer PARTEI-Krawatte schick gemacht. 4. Meine Büroleiterin und ich stehen vor dem Parlament rum.* *Fotos: @thebigflatnow ///////////// Ok, mich nervt dieses instagram tierisch. Ich schaffe es einfach nicht, den Text rüberzukopieren, für den ich mir tatsächlich (!) Mühe gegeben habe. Ich bin zu alt für den Scheiß und ich habe keine Lust mehr, den Rest auch noch abzutippen. Sorry, guckt bitte einfach drüben bei Facebook. ICH MACH JETZT FEIERABEND !

Nico Semsrott (@nicosemsrott) által megosztott bejegyzés,

Semsrotthoz hasonlóan a zöldek Szomáliából származó brit képviselője, Magid Magid sem az angol lordok öltözködési szokásait tekinti mérvadónak. Az EP alakuló ülésére egy látványosan intelligens, "F**K FASCISM" feliratú pólóban és baseballsapkában ment el. Amikor rákérdeztek, hogy ez mégis mi volt, eltévedt-e, megsértődött, és Twitteren fakadt ki. "Ilyen az arcod, miután valaki megkérdezi, hogy eltévedtél-e, aztán azt mondják, hagyd el az épületet – az első munkanapodon. Tudom, hogy láthatóan különbözöm. Nincs meg az a kiváltságom, hogy elrejtsem az identitásomat. FEKETE vagyok és a Magidnak hívnak.

Nem akarok beilleszkedni. Szokjatok hozzá!

- kommentálta pólójához mérhető szellemi magaslatokban a történteket Magid.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató