Vadhajtások

Undorító: Cseh Katalin az amerikai kongresszustól kér segítséget a diktatúra ellen

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője az Európai Parlament amerikai delegációs csoportjának tagjaként az Egyesült Államok Kongresszusának keddi meghallgatására juttatta el a magyar jogállamisággal kapcsolatos nyilatkozatát – írja a hvg.hu. A nyilatkozatban az amerikai Kongresszust a jogállamiság és a külpolitika területén összesen 18 területen tájékoztatta a Magyarországon jelen levő problémákról – szó esett többek között a médiaszabadságról, a civil szervezetek vagy éppen a CEU ellehetetlenítéséről és a növekvő orosz befolyásról is. A Momentum képviselője még javaslatokat is mellékelt a levele mellé.

A Kongresszust a jogállamiság és a külpolitika területén összesen 18 területen tájékoztatom a Magyarországon jelen levő problémákról – szó esik többek között a médiaszabadságról, a civil szervezetek vagy éppen a CEU ellehetetlenítéséről – írta Cseh Katalin, aki egy levele mellé egy három pontos javaslatcsomagot is mellékelt.

A NATO szerveinek élénk figyelemmel kell kísérniük azon tagországokat, amelyek autoriter országokkal működnek együtt és megfelelő lépéseket kell tenniük velük szemben. Az orosz dezinformáció elleni küzdelem fontos eleme a médiaszabadság erősítésére, amit például a Szabad Európa Rádió újraindítása és a független magyar média támogatása szolgálhat. Az EU mellett a NATO-nak is szerepet kell vállalnia a jogállamiság normáinak kikényszerítésében – akár a NATO országokon belül is.