Vadhajtások

A momentumos Soproni a tízmilliárdos brókerbotrány főszereplőjére is számít

A Kulcsár Attila-féle 2002-es brókerbotrány egyik főszereplőjét, a tizenhárommilliárd forintos (!!!) közpénzmutyiban érintett liberális Bodnár Zoltánt ejtőernyőztetné a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. élére Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A PestiSrácok.hu információi szerint Soproni a helyi vagyonkezelő vezetőjének jövőbeni fizetését is jelentősen, mintegy havi egymillió forintra emelné. A Liberálisok korábbi főpolgármester-jelöltjének, Bodnár Zoltánnak a pozícióba emeléséről a PestiSrácok.hu Soproni Tamást is felhívta, akitől megkérdezték, igaz-e, hogy a K&H Equities brókerbotrány főszereplőjét, Bodnár Zoltánt szemelte ki a Terézváros vagyonában lubickoló és afölött diszponáló Donald kacsájának, a kerületi kasszakulcs őrének és kezelőjének. Soproni kérdésünkre elárulta: a jelöltek neveit tartalmazó kalapban Bodnár Zoltán neve is szerepel, de a jelölés még nem történt meg. A tizenhárommilliárdos közpénzmutyira vonatkozó felvetésünkre a Momentum politikusa úgy reagált: szerinte Bodnár Zoltán neve korrupciós ügyben nem merült fel, “Bodnár a legtisztább kezű szakember hírében áll”.

A kerületi vagyonkezelő vezetőjének jelölése még nem történt meg, azt várják meg, utána beszélgessünk

– mondta a PestiSrácok.hu-nak Soproni Tamás, aki ugyanakkor nem tagadta, hogy számolna Bodnár Zoltánnal. Soproni elárulta: feltehetően szerdán tudhatja meg a közvélemény, hogy kit jelöl a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. élére.

A Kulcsár Attila-féle, tizenhét évvel ezelőtti brókerbotrány egyik főszereplője volt Bodnár Zoltán, az SZDSZ egykori pénzmágusa, a Liberálisok 2014-es “komoly ellenzéki” főpolgármester-jelöltje.

A PestiSrácok.hu birtokába került ugyanis a K&H-per során készült sok száz órányi dokumentumértékű videofelvétel azon részlete, amelyben az Állami Autópálya Kezelő akkori vezérigazgató-helyettese, mint tanú állította:

Bodnár Zoltán 2002. december 30-án, a munkaidő után arra utasította, hogy 13 milliárd forintot azonnal utaljon át a Kulcsár-féle K&H Equities számlájára.

Az oknyomozó cikkben egy tanúvallomásra hivatkozva feltártuk: 2002-ben Bodnár Zoltán, a Nemzeti Autópálya Rt. akkori vezérigazgatója és az Állami Autópálya Kezelő Rt. akkori elnöke arra utasította Hajdú Lászlót, az Állami Autópálya Kezelő Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét, hogy azonnal induljon vissza munkahelyére, mert át kell utalni a K&H Equitiesnek sok-sok pénzt… Hogy pontosan mennyit? Szokatlanul sokat, és szokatlan volt az is, ahogy emelkedett a milliárdos összeg a telefonbeszélgetés során.

A politikával összefonódva részvény-pilótajátékot játszó Kulcsár Attila, a K&H Equities üzletágvezető brókere ugyanis az Állami Autópálya Kezelő pénzéből vásárolta fel a magyar műanyagipar gyöngyszemét, azaz a Pannonplastot. A brókerbotrány egyik kulcskérdése a magyar műanyagipar gyöngyszeméért – a Pannonplastért – folytatott harc volt. A cég részvényeinek megvásárlásához azonban milliárdok kellettek. Ennyi szabadon mozgatható tőkéje Kulcsár Attilának a K&H Equities fekete- vagy fehérkasszájában sem volt; ehhez kellettek az állami sztrádapénzek. Azok a pénzek, amelyek a jövőben megépítendő autópályák és főutak területeinek megvásárlásához voltak félretéve – elméletileg. A Pannonplastot később óriási haszonnal adták volna tovább – megvolt már az orosz vevő is. Az ügylet valóságos kiagyalóit máig nem ismerjük – a hatóságok a háttéremberek személyére nem derítettek  fényt.

A cikkből az is kiderül, hogy Bodnár világéletében az SZDSZ pénzcsinálója volt, és bizonyos ügyekről többször is beszélt Gyurcsány Ferenccel… Ezek után kíváncsian várjuk, Soproni Tamás milyen pozíciót szán Bodnárnak.

Forrás: Pestisracok.hu