2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kocsis-Cake Olivio szerint együtt kellene ünnepelnünk Trianont a szomszédos népekkel

A Political Capital minikonferenciát szervezett, ahol asztalhoz ültették Bárány Balázst, az MSZP nemzetközi titkárát, Orosz Annát, a Momentum XI. kerületi alpolgármesterét, és Kocsis-Cake Oliviot, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, illetve Schöpflin Györgyöt, korábbi fideszes EP-képviselőt. A konferencia egyik témája Trianon volt.Közeleg Trianon századik évfordulója, ez végképp megkerülhetetlen téma lesz 2020-ban. A jobboldal egyértelmű, hogy viszonyul a kérdéshez, traumának tartja, gyászolja. Na de mit gondol róla a baloldal? Azt ők is értik, hogy Trianon egy kikerülhetetlen szenvedéstörténet, de amíg a jobboldal ezt teljesen természetesen tudja megélni, a baloldal látványosan küzd azzal, hogy nem tud értelmezési keretet adni neki. Bárány kevés meggyőződéssel igyekezett tompítani, miszerint 2004-ben az MSZP rosszul mérte fel a helyzetet a kettősállampolgárság ügyében tartott népszavazáson, nem vette észre, hogy a határon túli magyarokban “él az együvé tartozás érzése”. Bocsánatot nem kért, mert miért is tette volna, inkább csak hablatyolt.  
“Mi nem területalapú, hanem emberközpontú felfogást követünk a külhoni magyarokkal kapcsolatban.”
– summázta gondolatait Bárány, szép köntösbe téve a semmit. Orosz Anna kizárólag azzal volt elfoglalva, hogy kimagyarázza a pártja közelmúltbeli botrányait, a külhoni magyar politikai erőkkel szemben a román és szlovák pártok melletti momentumos kiállást. Orosz szerint teljesen rendben van, ha egy román jelöltet támogatnak a magyarral szemben. Az este fénypontja viszont minden kétséget kizáróan Kocsis-Cake Olivio volt. A Párbeszéd képviselője megpróbált érvelni a migránsok betelepítése mellett egy nagyon suta párhuzammal.
A kunok és a jászok betelepítését hozta párhuzamba a mai iszlám migrációval, szerinte ez hasznos, jó és támogatni kell.
Mondott még pár lózungot, például hogy kirekesztés helyett hazaszeretetre kell építeni a nemzetpolitikát. Trianon kapcsán megjegyezte: noha tudja, hogy a mi gyászunk a szomszédos országoknak ünnep, és tudja, milyen nehéz, de őket is be kellett volna vonnunk a megemlékezésünkbe. Tehát Kocsis-Cake Olivio szerint együtt kellene ünnepelnünk Trianont a szomszédos országokkal. A bölcselkedést ráadásul még fokozni is tudta azzal a nevetséges hazugsággal, hogy
az Európai Unió megoldja a helyzetet, mert sikerült lebontani a határokat, és ez már majdnem ugyanolyan, csak hát mégsem teljesen.
Forrás: HírháttérKapcsolódó:

MTVA-ostrom: a dzsihadista Al Jazeera propagandájával támadta a közmédiát a Párbeszéd politikusa

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató