Vadhajtások

Nagy Ervin szerint amit Kocsis Máté, a „félnótás országgyűlési seggnyaló” csinál, az öngyilkosság

Pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet, amit én ámulva-bámulva nézek

– fogalmazott Nagy Ervin színművész az RTL Klub Házon kívül című műsorában.

 Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési seggnyalónak a hozzászólása

– tette hozzá a Katona József Színházat ért támadás kapcsán.

Nagy Ervin hangsúlyozta, olyan embereket bélyegeznek meg, akik köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek. – Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény… aki azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egy olyan politikai szituációban, amiben úgy gondolja, hogy valamiféle nyeresége lesz. Ez öngyilkosság. Öngyilkosság azt a kultúrát kicsinálni, ami nemcsak a baloldalé, hanem a jobboldalé is – mondta.

Szerintem nem volt jó ötlet rálépni a művészetnek a bütykére. Nagyon rossz ötlet volt, mert ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politikának, akkor nagy szarban lesznek. (…) Nem Orbán Viktor-bábukat égetünk a színpadon, hanem megfricskázzuk a hatalmat, ahogy megfricskáztuk Tüttő Katát is, amikor jött valami ötlettel, hogy kéne kevesebb pénzből elleni a színházaknak – mondta Nagy Ervin. Hozzátette, a jó színház kritikus színház, ami figyelmezteti a hatalmat, ha valamit nem jól csinál.

Kocsis Máté legutóbb akkor került a hírek fókuszába, amikor arról beszélt, hogy a Fidesz frakciója meg fogja szavazni a kultúrafinanszírozási törvényt. Mint fogalmazott, a

„Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket. Nem vitás, az állam így nem támogathat tovább működést”.

Egyébként ez a senkiházi Nagy Ervin -, aki diktarúban érzi magát – még a tüntetés után a 24.hu-nak nyilatkozott a zaklatással kapcsolatban. Volt pofája azt mondani, hogy patkány dolog, ha zaklató színházakról beszélünk, szerinte akkor lehetne zaklató egyházakról beszélni…

Forrás: Magyar Hang