Vadhajtások

30 rakétát lőttek az Ain Al-Asad amerikai bázisra 🔄

Kedd éjjel az Iráni Forradalmi Gárda megtámadta Irak nyugati részén található amerikai légi támaszpontot. Ez volt az első bosszú Szulejmáni likvidálása miatt – írja a Sputnik. 

Az Iráni Forradalmi Gárda megerősítette a Press TV-nek, hogy az Ain Al-Asad légibázis szenvedte el a támadást, miután több tucat rakétát kilőttek.

 

Az Iráni FARS hírügynökség szerint az USA bázist ért ballisztikus rakétatámadás egy “kemény bosszú” kezdete.

A károkról és a sebesültek számáról egyelőre nem tettek közzé jelentést az amerikaiak.

FRISSÍTÉS:

– Trump elnököt tájékoztatták az iraki amerikai létesítmények elleni támadások ról  és a nemzetbiztonsági csapatával szorosan nyomon követi a helyzetet –  írják a Fehér Ház nyilatkozatában.

“Tisztában vagyunk az iraki amerikai létesítmények elleni támadások jelentéseivel”

mondta a Fehér Ház szóvivője, Stephanie Grisham

Az elnököt tájékoztatták és szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és konzultál a nemzetbiztonsági csapatával.

– Az iráni vezetés szerint 13 támadás sorozatot terveznek. Most közölték hogy ez volt a második hullám. Addig folytatják a Mártír Szulejmáni elnevezésű hadművelet, ameddig el nem hagyja a NATO az iraki térségét. Valamint közölték, hogy egyre durvább és agresszívabb támadásokra számíthatnak az amerikaiak.

– A Gellerreport.com jelentése szerint F-35 repülőgépek indultak el Irak felé.

– Két amerikai bázist értek rakétatámadások.

– A CNN jelenti: Az Iráni Forradalmi Gárda bejelentette, ha bombázni fogják Iránt, akkor megtámadják Haifa-t és Dubajt a harmadik hullámban.

– A Trtworld.com szerint Irak törökországi nagykövete megrősítette, hogy sok halott van a támadott légitámaszponton, köztük egy iraki tábornok is.

– A korábbi bejentéssel ellentétben Trump elnök kedd este nem fog beszédet tartani az amerikai iraki bázist ért rakétatámadás után – mondta a Fehér Ház tisztviselője. (CNN)-

A támadások második hulláma: Tasnim

Irán elindította az Irakban az amerikai csapatokat tartó bázisokkal szembeni támadások „második körét” – jelentette a teheráni Tasnim hírügynökség.

A támadások második hulláma az első szakasz után egy órával kezdődött.

– A legfontosabb nemzetbiztonsági tisztviselők – köztük Mike Pompeo államtitkár és Mark Esper védelmi miniszter távoztak a Fehér Házból.

Mike Pence alelnök szintén távozott.

– Izrael légi ereje és légvédelme készültségbe van helyezve az iraki támadások alatt – jelentette az Al Arabiya.

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu