2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

30 rakétát lőttek az Ain Al-Asad amerikai bázisra 🔄

Kedd éjjel az Iráni Forradalmi Gárda megtámadta Irak nyugati részén található amerikai légi támaszpontot. Ez volt az első bosszú Szulejmáni likvidálása miatt - írja a Sputnik. Az Iráni Forradalmi Gárda megerősítette a Press TV-nek, hogy az Ain Al-Asad légibázis szenvedte el a támadást, miután több tucat rakétát kilőttek.  Az Iráni FARS hírügynökség szerint az USA bázist ért ballisztikus rakétatámadás egy "kemény bosszú" kezdete.A károkról és a sebesültek számáról egyelőre nem tettek közzé jelentést az amerikaiak.

FRISSÍTÉS:

- Trump elnököt tájékoztatták az iraki amerikai létesítmények elleni támadások ról  és a nemzetbiztonsági csapatával szorosan nyomon követi a helyzetet -  írják a Fehér Ház nyilatkozatában.
"Tisztában vagyunk az iraki amerikai létesítmények elleni támadások jelentéseivel"
- mondta a Fehér Ház szóvivője, Stephanie Grisham
Az elnököt tájékoztatták és szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és konzultál a nemzetbiztonsági csapatával.
- Az iráni vezetés szerint 13 támadás sorozatot terveznek. Most közölték hogy ez volt a második hullám. Addig folytatják a Mártír Szulejmáni elnevezésű hadművelet, ameddig el nem hagyja a NATO az iraki térségét. Valamint közölték, hogy egyre durvább és agresszívabb támadásokra számíthatnak az amerikaiak. - A Gellerreport.com jelentése szerint F-35 repülőgépek indultak el Irak felé.- Két amerikai bázist értek rakétatámadások. - A CNN jelenti: Az Iráni Forradalmi Gárda bejelentette, ha bombázni fogják Iránt, akkor megtámadják Haifa-t és Dubajt a harmadik hullámban. - A Trtworld.com szerint Irak törökországi nagykövete megrősítette, hogy sok halott van a támadott légitámaszponton, köztük egy iraki tábornok is. - A korábbi bejentéssel ellentétben Trump elnök kedd este nem fog beszédet tartani az amerikai iraki bázist ért rakétatámadás után - mondta a Fehér Ház tisztviselője. (CNN)- A támadások második hulláma: Tasnim Irán elindította az Irakban az amerikai csapatokat tartó bázisokkal szembeni támadások „második körét” - jelentette a teheráni Tasnim hírügynökség. A támadások második hulláma az első szakasz után egy órával kezdődött. - A legfontosabb nemzetbiztonsági tisztviselők - köztük Mike Pompeo államtitkár és Mark Esper védelmi miniszter távoztak a Fehér Házból.

Mike Pence alelnök szintén távozott.

- Izrael légi ereje és légvédelme készültségbe van helyezve az iraki támadások alatt - jelentette az Al Arabiya.  
Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató