2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

A DK-sok gyalázták meg a csepeli Wass Albert szobor avatását

Wass Albert szobrot avattak Csepelen. A magyargyűlölő ellenzék persze kapva kapott az alkalmon, hogy az új főpolgármester példáját követve fasisztázzák az erdélyi írót. A “nagyszabású” demonstráció mintegy két percig tartott, az egyik transzparensre a “provokáció” feliratot tették, egy másikon Radnóti Töredék című versének első sorát, egy harmadikon pedig “Wass Albert, nem kérjük” felirat szerepelt. A performansz nem sokáig tartott, a békés emlékezők elzavarták a provokátorokat - írja a Pestisracok.hu. A Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti parkban avatta fel Wass Albert szobrát Tarlós István és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere. Vélhetőleg a helyszín csíphette az ellenzék szemét, mert ugyan az eseményre a hideg ellenére rengeteg Wass Albert tisztelő érkezett, szégyenletes módon nem maradt el a DK-s provokáció sem.

KÉT PERCET SEM BÍRTAK

A nagyszabású tüntetésre mintegy 10-12 nyugdíjas korú gyurcsányista aktivista érkezett, akik “provokáció” és “Wass Albert, nem kérjük” feliratú transzparenssel akarták megzavarni az eseményt, viszont a hidegben mintegy két és fél percet bírtak, majd a megemlékezők erőteljes kérésére, sietve távoztak a helyszínről. Az ellenzéki dárdahegyek transzparenseire ráfért még Radnóti Miklós 1944-ben íródott Töredék című versének első sora (“Oly korban éltem én e földön”), azt sugallva, hogy Wass Albert a fasiszta eszmék követője lett volna. Pedig a tüntetők Radnóti verséből simán magukra, pontosabban eszmei vezetőjükre is ráismerhettek volna, hiszen a költemény néhány sora ( “mikor besúgni érdem volt s a gyilkos, az áruló, a rabló volt a hős”) bizony a kommunista rendszer vezető embertípusára is ráillik. Ez azonban nem zavarta egyiket sem, performanszuk valójában csak indokolatlan bomlasztásra volt jó, valódi üzenet nélkül. Egyébiránt onnan tudjuk, hogy a “megmozdulást” a DK szervezte, hogy a mélyenszántó transzpartensek az önkormányzati választásra készült plakátok hátuljára voltak írva/nyomtatva, szóval nem világos, hogy egy független megmozdulásnak akarták-e láttatni a dolgot és ennyire alkalmatlanok, vagy nagyon szerették volna, ha mindenki tudja, Gyurcsány Ferenc áll a gyűlölködés hátterében.

VAN MÉG REMÉNY

Csepel polgármestere a PestiSrácok.hu-nak elmondta, szerinte tudatlanság áll a Wass Albert gyűlölet hátterében, bíznak a csepeliekben, hogy vigyázni fognak a szoborra, de az egész parkot bekamerázták. Borbély Lénárd arról is beszélt, hogy elég sokat elárul Wass Albertről, hogy az amerikaiak, akiknél a legjobban működik a demokrácia soha nem adták ki az írót.A szoboravatás utáni emlékesten egyébként a közönség könnyes szemmel hallgatta végig a megemlékezést, ami tulajdonképpen azt jelenti, van még remény. https://youtu.be/faX9MoqccQEForrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató