Vadhajtások

Ebből nem lesz 7. cikkely: a francia tűzoltók no-go zónák és az erőszak ellen tüntettek

Nem bírják tovább a no-go zónákban levő veszélyhelyzetet a francia tűzoltók, akik közül több százan mentek tüntetni pénteken Macron politikája ellen. A liberális sajtószabadság jegyében a demonstrációról véletlenül elfelejtett beszámolni a nemzetközi média – erről pedig az angol twitterezők csipogtak egy sort a közösségi oldalon, ahol megrázó videókat is közzétettek. 

Többszáz tűzoltó feküdt le a földre Strasbourgban, így tiltakozva az ellen, hogy no-go zónákban kelljen szolgálatot ellátniuk. Az úgynevezett “no-go zónákba” való bejutás már a rendőrök számára sem biztos Franciaországban, nem ritka, hogy Molotov-koktéllal dobálják meg őket vagy éppen erőszakosan lépnek fel velük szemben. Úgy tűnik, a tűzoltóknál is betelt a pohár: Strasbourgban több százan vonultak az utcára, hogy így tiltakozzanak a no-go zónákban való szolgálatteljesítés ellen, ahová nekik kell kivonolniuk, ha gyújtogatás történik.

Ezen a videón egy no-go zónás életkép látszódik, igen, ez Európában történik napjaink Franciaországában…

 

A tűzoltóknak persze kötelességük megfékezniük a lángokat, de féltik a testi épségüket és az életüket, így azért tüntettek, hogy felhívják a figyelmet a no-go zónákban történt erőszakra és határozottabb fellépést követelnek Macrontól az egyre fokozódó veszélyhelyzetben. Strasbourgban több százan ezért vonultak az utcára, ahol lefeküdtek a földre, ezzel demonstrálva azt, hogy nem akarnak bemenni a no-go zónákba és elegük van az erőszakból. 

 

A tűzoltók demonstrációjával a franciák többsége egyetért és azt szeretnék elérni, ha megszűnne az utcai erőszak. A twitteren több felhasználó is döbbenetének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a tűzoltók tiltakozásáról nem számolt be a sajtó, így Angliában, Németországban sem, de a haladó magyar balliberális média ingerküszöbét sem lépte át az, hogy a francia tűzoltók félnek a no-go zónákban szolgálatot teljesíteni. Persze, az is igaz, hogy számukra a no-go zónák sem léteztek, mint ahogyan a migránsok sem jelentenek veszélyt Európára.

Forrás: Jurák Kata – Pestisracok.hu