2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Csoportos garázdaság miatt nyomoznak az antifasiszták aljas támadása után

Szombaton tartották a hazafiak az 1945-ös budai kitörés emlékére szervezett „Becsület Napja” rendezvényüket. Az eseményt antifasiszta ellentüntetés kísérte.A két, egymással erős politikai ellentétben álló csoport között a tüntetések során is többször zajlott szóváltás, az ellendemonstráció tagjai igyekeztek dobokkal és egyéb zajkeltő eszközökkel megzavarni a szélsőjobboldali megemlékezést. Sikerült a magyar Himnuszt is meggyalázniuk.

A rendezvények hivatalos lezárása után azonban több helyen is összetűzésbe került a két csoport, illetve az ezekből leváló kisebb csoportosulások.

Az egyik ilyen jelenet során – amit a Blikk videósa rögzített – látható, ahogy a gyáva antifasiszták túlerőben megtámadnak két hazafit. [embed]https://youtu.be/HtlCo80DQ64[/embed] Ezt követően az ellentüntetők közül többen nekiesnek az illetőknek, majd egy darabig üldözik is őket, közben többször fizikai inzultusokkal kísérve a kergetőzést. A szélsőliberális Mérce megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az alábbi tájékoztatást adta:  „(…) az Ön által említett rendezvényen történtekkel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az esettel összefüggésben a rendőrség válaszadásunkig egy embert állított elő.  A folyamatban lévő nyomozásról bővebb tájékoztatást nem kívánunk adni.”   Ezek szerint tehát úgy tűnik, hogy a rendőrség csoportos garázdaság miatt folytat nyomozást, ami bűncselekményi alakzatban akár 3 év szabadságvesztést is eredményezhet.  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató