Vadhajtások

Levizelik kiskorú áldozataikat a rablók Svédországban

Arról viszont nem szól a fáma, hogy az elkövetők bevándorlók-e vagy sem.

A svéd rendőrség szerint egyre komolyabb gondot jelent az országban a kiskorúak ellen elkövetett rablások számának emelkedése. Ha ez nem lenne elég, az elkövetők még meg is alázzák áldozataikat. Susanne Thonberg, a Stockholmtól nem messze található Haninge rendőrségének nyomozója megdöbbentő részleteket árult el.

Nemcsak kirabolják a gyerekeket, hanem meg is alázzák őket. Berángatják őket az erdőbe és rájuk vizelnek

– fogalmazott a nyomozó.

Az elmúlt években megnőtt a kiskorúak ellen elkövetett rablások száma a skandináv országban: tavaly 2500 esetet jelentettek be.

A bűncselekmények ráadásul komoly lelki traumát is okoznak az áldozatoknak. Marita Grinde-Nilsson rendőrnő szerint ő már találkozott olyan 14 éves fiúval, aki egy incidens után csak az édesanyjával tudott aludni éjszaka. A másik komoly probléma, amivel a hatóságoknak szembesülniük kell, az az, hogy a gyerekek nem merik bejelenteni az eseteket, ugyanis félnek a megtorlástól. Grinde-Nilsson szerint társaik azzal vádolják meg őket, hogy besúgók és a rendőrök munkáját segítik.

Természetesen – a jól bevált módszer szerint – a hatóságok nem voltak hajlandóak elárulni, hogy az elkövetők migránsok vagy sem.

Forrás: 888.hu