Vadhajtások

Testületi ülésen hülyézett le egy fideszes képviselőt Baranyi Krisztina – Videó

A polgármester azzal védekezett: véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja.

Ez hülye!” – mondta Baranyi Krisztina a ferencvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén, amikor a polgári frakcióban ülő Gyurákovics Andreánál volt a szó – írja a Magyar Hírlap.

A polgármester azzal védekezett: véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja.

Gyurákovics Andrea a kerület költségvetésének tárgyalásán éppen arról beszélt, a szociális támogatások jelenlegi mértékének megtartásához többek között fel lehetne használni a takarítógépre előirányzott harmincmillió forintot, tekintve, a polgármester többször is nyilatkozott arról, hogy a kampányban megígért eszközt már beszerezték.

A Baranyi által benyújtott költségvetés felére-negyedére csökkenti az iskolakezdési, az időseknek járó, a lakásfelújítási, a játszótérépítési, a tömeg- és diáksport-támogatásokat, ám a helyi Fidesz–KDNP-frakció szerint a 2019-es nagyságrendek tarthatók lennének, s ehhez konkrét átcsoportosítási lehetőségeket is javasoltak. Erre a polgármester – a hülyézés mellett – úgy reagált: ez egy „pofátlan előterjesztés”.

Mindenesetre a Baranyit támogató balliberális képviselők – annak ellenére, hogy korábban a bizottsági üléseken elutasították az előterjesztést –, végül megszavazták a költségvetést.

Forrás: Mandiner