Vadhajtások

Budapest és Pécs után Szegeden is lehet Pride

Ha lesz is, valószínűleg leghamarabb már csak jövőre, 2021-ben lehet. A szegedi LMBT+ közösség szervezet hétfő este mindenesetre elindított egy közvéleménykutatást, amely szerint talán Szeged lehet az a város, ahol szintén lesz Pride felvonulás, értesült a hírről a Szabad Pécs.

A Szabadpecs.hu a Pécs Pride-ot szervező helyi LMBTQ+ szervezet, a Diverse Youth Network Facebook-oldalán talált információkat, hogy akár Szegeden is lehet a jövőben Pride felvonulás.

A Szeged Pride-ról érdeklődő internetes felmérés leírásában szerepel, hogy a Szegedi LMBT Közösségért Csoport számára mindig is fontos szempont volt, hogy a közösség igénye szerint cselekedjenek. Ez az elv vezérelte őket akkor is, amikor azt az elhatározást hozták, hogy csak akkor állnak neki Pride felvonulást szervezni Szegeden, ha azt a LMBTQ+ emberek igénylik.

Pride fesztivált már az előző években is tartottak ők is, írják a szegediek, éppen úgy, mint Pécs, és sok más vidéki város szervezete. Ezek azonban eddig a Budapest Pride fesztiválhoz kapcsolódó események voltak, a Pride-hét (vagy hónap) keretében.

A most elindított kérdőívet viszont azért hozták létre, hogy visszajelzést kapjanak a szegedi LMBT+ emberek álláspontjáról, hogy azt lássák, hogy ők szeretnék-e, hogy legyen a jövőben felvonulás Szegeden is.

A pécsiek is biztatják követőiket, hogy töltsék ki a kérdőívet

A Pécs Pride útvonalát szerdán jelentik be

„Aki bújt, aki nem, szerdán, azaz február 19-én bejelentjük a Fesztivál és a Felvonulás időpontját!” – olvasható szintén a Diverse Youth Network oldalán.

Forrás: Szabadpecs.hu