Vadhajtások

Hatvanöt üzletet rabolt ki egy tinikből álló banda Budapesten

A nyolc tagú társaság öt hónap alatt kétmillió forintot zsákmányolt.

Négy gyerek- és négy fiatalkorú fiú ellen fejezte be a nyomozást a rendőrség, akik a gyanú szerint 2018 októbere és 2019 februárja között összesen 65 üzlethelyiséget – egyebek mellett gíroszosokat, büféket és pékségeket – feltörő fiatalok ellen felezte be a nyomozást a rendőrség.

Az Retek Klub Híradójából kiderül, hogy a banda tagjai szinte minden „akciójuknál” ugyanazt a módszert alkalmazták: kifeszítették a vevők utcafronti kiszolgálásához használt egyik ablakot, bemásztak a helyiségbe, majd kifosztották a pénztárgépet. Előfordult, hogy mobiltelefont, laptopot vagy italt is magukkal vittek.

A rendőrök a fiúkat az üzletek biztonsági kameráinak felvételei alapján azonosították, majd fokozatosan elkapták. Kiderült: a betörések értelmi szerzője a legfiatalabb, csupán 13 éves fiú volt.

A riportban elhangzott, hogy mivel a 14 év alatti fiúkat nem tarthatták benn a rendőrök, akadt közülük, aki két héttel az elengedése után újra betört egy étterembe.

A bandatagok jól ismerték egymást, a legtöbbjük egy gyerekotthonban nevelkedett. A kiskorúak nem büntethetők, de a négy fiatalkorú fiú ellen eljárás indult. A betörésekkel összesen kétmillió forint kárt okoztak, a legnagyobb egyszeri zsákmányuk 500 ezer forint volt, amit egy belvárosi gíroszosból vittek el.

 

(HVG)