Rendkívüli: a görög szigeteken hajtóvadászat indult az NGO-k ellen

Több szélsőbalos NGO aktivista számolt be incidensekről, miszerint Leszbosz szigetén, Mitilíni városában megtámadták a helyiek. A zömében német és holland nem kormányzati szervezetek tagjainak most rejtőzködniük kell, hogy ne essen bántódásuk.

Ez egy világos üzenet a görögöktől: Takarodjatok onnan!

Már tegnap beszámoltunk külföldi aktivistákat, riportereket ért támadásokról. Ez a hajtóvadászat folytatódott a görög szigeteken, szinte nem kívánatos személyek lettek az NGO-k tagjai.

A bajban nagyon összetartanak a görögök, megérezték a veszélyt és felismerték a belső ellenséget. Továbbá az is mutatja az összefogást, hogy a helyiek szinte egy emberként segítik, támogatják a rendőröket és a katonákat.

A görög határ közelében élők és vállalkozások ételeket és italokat vittek a Görögországot védő rendőröknek, határőröknek és katonáknak.

Mindenki szervezkedik és szolidaritást vállal mindazokkal, akik ellenállnak a inváziónak, mert erősnek kell maradniuk. A helyieknek mindig van egy jó szavuk a honvédőkhöz.

Orestiadán, a határ melletti kisváros lakói így fogadják a hadsereget:

 

A görög Himnuszt énekelve tettek fogadalmat, hogy életük árán is megvédik az anyaföldet.

Máshol is fogadkoznak, illetve készülnek a határra a görög katonák:

 

“Készen állunk, hogy megvédjük Görögország határait. Szemben állunk azzal a nyomorúsággal, amit Törökország hozott ránk!”

 


Közben a kormány is gondoskodik az utánpótlásról, megerősítették a határvédelmet. Lockheed C-160 Hercules típusú repülőgéppel szállították az új katonai egységeket Alexandroupoliszba, a török határhoz közeli Evrosz tartományba.

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

Check Also

Kitűztük a Jobbik irodájára az új logójukat: Feri

Napok óta keringett a közösségi portálon az új Jobbikos logó. Tűkön ülve vártuk, hogy majd …