2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Nemcsak életszerűtlen, de a törvényeknek is ellentmond a 17 éves Csenge gyilkosának kiengedése

Továbbra is óriási a felháborodás az után, hogy a 17 éves Csenge megölésével vádolt férfi mindössze négy évet kapott, és az ítélethirdetés után kisétálhatott a teremből. Az enyhe ítélet annak köszönhető, hogy az ügyben eljáró bírónő úgy döntött, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélte el a férfit. Életszerűnek találta ugyanis azt, hogy nem ő verte meg a lányt brutálisan, "csak" beledobta a vízaknába, mert azt hitte, hogy már halott. Lichy József, az áldozat családjának jogi képviselője azonban azt mondja: még ha így is lenne, akkor sem lehet gondatlanságról beszélni, hiszen a lány még élt, amikor fejjel lefelé egy vízaknába dobta, írja az Origo.Három éve megvertek, majd megöltek egy 17 éves lányt, Csengét Borsodnádasdon. A történtek után nem sokkal elfogtak egy fiatal férfit, akit a gyilkossággal gyanúsítottak, majd meg is vádoltak.Mivel úgy tűnt, minden bizonyíték ellene szól, mindenki azt gondolta, csupán az lehet kérdés, hogy mennyire kap súlyos ítélet.  

Bemutatjuk a bírót, aki szabadon engedte a 17 éves Csengét vízbe fojtó gyilkost | Vadhajtások

Szinte már minden napra jut egy-egy olyan ítélet, amely az áldozat helyett a bűnözőt védi, a gyilkost babusgatja, fittyet hány jogra, igazságra, józan paraszti észre. Kedden szabadon engedte a bíróság a borsodnádasdi 17 éves Csenge kegyetlen gyilkosát, írja a Pestisrácok.hu. Neve is van az ítéletet elkövető bírónak: ő Lengyel Andrea...
Nem így lett, a férfi az ország legnagyobb megdöbbenésére mindössze négy évet kapott. Mivel gyakorlatilag a gyilkosság óta előzetesben volt – amely pedig beleszámít a büntetés letöltésébe – a bíróságról egész egyszerűen szabadon elmehetett. A lány, Csenge holttestét egy vízaknában találták meg 2017 szeptemberében. Halála előtt Csenge B. Rolanddal találkozott, aki a nyomozás szerint bedrogozva és részegen többször megütötte a lányt, majd az aknába dobta. A férfi azzal védekezett, hogy valóban találkozott a lánnyal, de nem voltak együtt egész este. Később megint meglátta Csengét, aki, azt mondja, ekkor már eszméletlen volt. Azt állítja, félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért inkább a vízelvezetőbe dobta.
  Forrás: Origo  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató