Vadhajtások

Újabb kemény éjszaka jöhet a görög-török határon – Videók

Annak ellenére, hogy tegnap a török oldalon felszólították a migránsokat, hogy a koronavírus terjedése miatt hagyják el a területet, továbbra is ostromolják a görög oldalt. Ráadásul ma egyeztettek Erdogannal Európa nagyhatalmainak a vezetői Erdogannal. 125 millió euró segélyt kap majd Törökország, hogy visszatartsa a migránsok százezreit. Tehát Európa ugyanabba a hibába esett, mint néhány évvel ezelőtt, a kontinens védelmét a törökökre bízza. Arra az Erdoganra, aki képes minden előzetes egyzetetés nélkül felrúgni az egyezséget. 

Nem egyszerű most a görögöknek: Hetek óta a határt ostromló migránsokkal hadakoznak, ráadásul most a koronavírus miatt is kihívások elé néznek. Éppen ma jelentette be Kyriakos Mitsotakis, a görög miniszterelnök, hogy hétfő reggeltől elrendelte a kijárási tilalmat.

Továbbá felmerül a kérdés, hogy Angela Merkel hogyan jön ahhoz, hogy felajánlja a pénzeket a törököknek, miközben Olaszország és Spanyolország szinte letérdelt a koronavírus pusztítása miatt. És akkor még a földrengés sújtotta Horvátországról nem is beszéltünk…

Na, de nézzük a mai eseményeket a görög-török határról!

Itt látható a felvételeken, hogy a migránsok a török rendőrök segítségével könnygázzal támadják a görög határőröket:

 

 

 

Mások a kerítésnek estek:

A migránsok elkezdték ostromolni a határt:

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2