Vadhajtások

Egy 16 éves francia lány is áldozata lett a koronavírus-fertőzésnek

Senki sem legyőzhetetlen a vírussal szemben – mondta az elhunyt lány nővére.

Julie A. 16 éves volt, amikor kedden este meghalt a párizsi Necker kórházban. A tinédzser a legfiatalabb beteg, aki Franciaországban elhunyt, miután koronavírussal fertőzödött meg.

Julie halálát csütörtök este Jérôme Salomon egészségügyi fõigazgató sajtótájékoztatóján jelentették be, aki emlékeztetett bennünket, hogy a Covid-19 bárkit érinthet, életkorától függetlenül.

“Csak köhögött” – mondta Sabine, a lány édesanyja az LCI.fr-nek.

Julie egészségi állapota gyorsan romlott. Az egész akkor kezdődött, amikor a tinédzser egy hete kezdett kissé köhögni. Szirupot és gyógynövényeket használt hogy enyhítse a tüneteket. Azonban szombaton rosszabbodott az állapota, észlelte, hogy nehezen lélegzik.

Mivel a köhögési rohamok folytatódtak és váladékozott a családja egyeztetett a háziorvossal. Az orvos megállapította, hogy a lánynak légzéstámogatásra van szüksége, úgy döntött, hogy felhívja a víruskordinációs központot.

“Korábban nem volt semmilyen betegsége”

mondta a lány nővére a Le Parisien interjújában.

A lányt a helyi kórházba szállították majd azután a Párizsban lévő Necker kórházba átszállították, amely gyermekek gondozására szakosodott. A tinédzser anyjának elmondták, hogy a CT-vizsgálat tüdőgyulladást mutatott ki,  aminek következtében elvégezték rajta a koronavírusos tesztelését.

Az első két teszt negatív eredményt hozott.

A fiatal beteget ezután intenzív ellátásba helyezték, majd mindkét tesztje negatív eremény mutatott. Az édeanyja meglátogatta Julie-t, aki rosszullétre panaszkodott. Mivel a tesztek nem mutattak fertőzést, ezért a szakszemélyzet nem használt vírusellenes védőruhát és biztosították a lányt, hogy minden rendben lesz.

A párizsi kórház tesztelésével ellentétesen a kisvárosi kórház vírustesztje azonban pozitívitást mutatott. Julie egészségi állapota ezután rohamosan romlott, és a lányt intubálni kellett. Az éjszaka folyamán az ápolószemélyzet arra kérte Sabine-t, a lány édesanyját, hogy jöjjön be a lehető leghamarabb.

Amikor a szülők megérkeztek a kórházba Julie már sajnálatosan elhalálozott. A kórház biztosította a szülőknek, hogy végső búcsút vehessenek a kislányuktól.  A vírusprotokollnak megfelelően a holttestet zárt koporsóban mielőbb el kellett temetniük.

 „A kezdetektől azt mondták nekünk, hogy a fiatalok nem veszélyeztetettek a vírus által. Elhittük, mint mindenki más.”

– tette hozzá Manon, az édesapa.

„Nem szabad azt hinnünk, hogy ez csak az időseket érinti. Senki sem legyőzhetetlen a vírus által”

– mondta az apa.

Julie temetésére hétfőn került sor, csak tíz ember lehetett jelen. A tinédzser közvetlen használati tárgyait is el kellett égetni.

 

Forrás: Actu17.fr nyomán Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2