Vadhajtások

A legaljasabb álhír kezdett terjedni Kásler Miklós hamisított aláírásával a Facebookon

Tegnap óta nagyjából 100 olvasónk jelezte felénk, mind Facebookon, mind pedig szerkesztőségi email címünkre beküldve, hogy talán az eddigi legaljasabb álhír terjed a közösségi oldalakon.

Azt nem tudjuk, hogy ki vette a bátorságot magának, hogy egy ilyen átlátszó hazugságra egyenesen Kásler Miklós aláírását hamisítsa. Ezt már a közösségi oldalról kiirtani lehetetlen, olyan brutális ütemben terjed. Oldalunk több álhírterjesztőt buktatott már le, megértjük azt, hogy egyre többen emiatt hozzánk fordultok, de mi nem vagyunk hatóság. Annyit tudunk csak tenni, ahogy máskor is, hogy felhívjuk erre a jobboldal figyelmét.

 

A levélben ez áll: Mai naptól fogva semmilyen halálozási arányt nem jelenthetnek le. Minden halálozást valami más betegség terhére kell írni. Nem hozhatjuk nyilvánosságra az igazságot, mert pánik törne ki. A nyilvánosság csak pár halottról tudhat, többről nem. Nem mondhatjuk ki azt, hogy 1247 halott volt, csak 10 volt, ezt kérem betartani a pánik elkerülése végett. Sajnos képtelenek vagyunk megállítani a vírust. Megértésüket köszönjük.

Mi ezt most helyesen írtuk le, de bemutatnánk azt az “eredeti” írást, ami hemzseg a helyesírási hibáktól, de ezt a vicsorgó ellenségeink igazából le sem szarják és osztják, mintha kötelező lenne.