2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Videó: elindult Oroszországból az Egyesült Államokba a védőfelszereléseket és orvosi eszközöket szállító gép

Kedden elindult Oroszországból az Egyesült Államokba az a katonai teherszállító repülőgép, amely a koronavírus elleni védekezéshez szükséges védőfelszereléseket és orvosi eszközöket szállít – közölte az orosz védelmi tárca.Dmitrij Peszkov a Kreml szóvivője kedden közölte a gép indulásának hírét a TASzSz orosz hírügynökséggel. A segélyszállítmányról Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök hétfői telefonbeszélgetésén esett szó.

“Az orosz fél a súlyos amerikai járványügyi helyzetre való tekintettel segítséget ajánlott fel orvosi berendezések és védőeszközök formájában. Trump köszönettel elfogadta ezt a humanitárius természetű segítséget”

  – hangoztatta a Kreml szóvivője. https://youtu.be/KDTVx0UHMAwPeszkov rámutatott, hogy együttműködés alakult ki Oroszország és Kína között is.“Most, amikor ez a helyzet kivétel nélkül mindenkit érint és globális természetű, nincs alternatívája a partnerség és a kölcsönös segítségnyújtás szellemében való közös cselekvésnek” – mondta.Forrás: Oroszhirek.hu 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató