2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Egy németországi NGO hotelekben helyezné el a migránsokat, ahol WiFi is van minden szobában

A Németországban működő nem kormányzati szervezet azt követeli, hogy a menedékkérőket - akiket jelenleg központokban helyeznek el - szállodákban, üdülőházakban és egyházi apartmanokban szállásoljanak el a COVID-19 vírus terjedése miatt.Az Alsó-szászországi Menekültügyi Tanács nevezetű NGO nyomást gyakorolt ​​az állami és helyi önkormányzatokra annak érdekében, hogy a menedékkérőket a „zsúfolt” befogadó létesítményekből az ország egész területén magán szálláshelyekre, például szállodákba, nyaralókba és egyházi apartmanokba helyezzék át, hogy „megvédjék egészségüket” a világjárvány idején. „Annak biztosítása érdekében, hogy az érintett személyeket máshova elhelyezzék, nyaralókat, szállodai szobákat és egyéb otthonokat kell bérelni országszerte” - mondta a szervezet közleményében .
"A válság miatt ezek a helyiségek egyébként üresek" - tették hozzá a nyilatkozatban. A bevándorlósimogató nem kormányzati szervezet azt is kijelentette, hogy a német hatóságoknak a migránsok számára nem csak a közös helyiségekben, hanem hálószobáikban is hozzáférést kell biztosítaniuk a WiFi-hez, azaz ingyenes internetkapcsolathoz. Amellett, hogy a német adófizetőket kötelezték a bevándorlók elszállásolására és a WiFI fizetésére, az NGO szerint a költöztetés költségeit is állniuk kell. Muzaffer Öztürkyilmaz nem kormányzati szervezet tanácsadója megjegyezte:

"Különösen a koronavírus krízis okozta elszigeteltség miatt elengedhetetlen, hogy a lakosok hálózatba léphessenek, tájékozódjanak, és mindenekelőtt a digitális médián keresztül kommunikálhassanak más emberekkel."

Végül a nem kormányzati szervezet felszólította a német kormányt, hogy minden menekültügyi központban tartózkodó bevándorlónak biztosítsa saját hálószobáját.
"Mivel a menekültek zárt térben élnek, és nemcsak a konyhákat vagy étkezdéket kell megosztaniuk, hanem szanitereket is, számukra többször is megnő a fertőzés kockázata" - mondta Öztürkyilmaz.  Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató