2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

A gyurcsányista Magyar Orvosok Kamarája azonnal belekötött a félmilliós különjuttatásba

Bár a Magyar Orvosi Kamara szombati közleményében elismeri, hogy nem ismerik a kormány tervének részleteit az egészségügyi dolgozóknak szánt félmilliós juttatásról, azonnal találtak okot a károgásra. Úgy vélik, az orvostársadalom bajára nem az egyszeri nagy boríték nyújt megoldást, bár a különjutalom kapcsán ezt előttük senki nem is állította.Mint közleményükben írják, a Magyar Orvosi Kamara ez év januárban javaslatot tett a biztonságos betegellátáshoz szükséges bérrendezésre. Az egyszeri juttatásnak nyilván semmi köze a bérrendezéshez, ezért a Magyar Orvosi Kamara véleménye inkább kínos erőlködés, hogy a különjuttatásról eltereljék a figyelmet. Mint írják:a járvány most itt van, kollégáink a rájuk kiemelten leső veszély ellenére teszik a dolgukat. Nem véletlen, hogy hazánk ismert fertőzött betegeinek 12,5%-a egészségügyi dolgozó. Nem az ország legbátrabb emberei vagyunk. Ez a hivatásunk. Akkor is ezt fogjuk tenni, ha az orvosok bérének rendezését a Kormány még mindig nem látja indokoltnak. Így azonban szembe kell majd néznünk azzal, hogy a járvány elmúltával várhatóan az orvosok újabb jelentős része hagyja el a közfinanszírozott egészségügyet.Szerintük egyébként a megoldás az lenne, ha két év alatt az egészségügyi juttatások elérnék az osztrák juttatások mértékének a felét. Úgy fogalmaznak:

500.000 forint nagy összeg. A Kamara elismeri, hogy az alacsony bérezés miatt ez az egyszeri juttatás is nagy segítséget jelent. A magyar orvostársadalom bajára azonban nem egy nagy fehér boríték a megoldás, hanem tisztes, a felelősségnek és a társadalmi értéknek megfelelő stabil bérezés. Azt várjuk és kérjük a Kormánytól, hogy a január óta tárgyalt bérrendezést mielőbb indítsa el.

Gyurcsány egészségügyi államtitkára szerint az orvostársadalom bajára nem egy nagy fehér boríték a megoldás, hanem a tisztes bérezés. Kincses Gyula jelenleg a Magyar Orvosi Kamara elnöke, és ebben a minőségében a kormánnyal való együttműködés helyett a folyamatos támadást és rémhírterjesztést választotta. Ő hazudta azt március közepén, hogy április elejére 60.000 fertőzött lesz Magyarországon és több ezer halott. Kincses Gyulát emiatt fel is jelentették. Az orvosok béréről beszél az az ember, akinek döntései alapján- Több tucat kórházat zártak be- Számos kórházat csődbe vittek, majd eladták a baráti körükhöz tartozó Hospinvestnek, majd ismét csődbe vitték- Több, mint 3000 orvost bocsátottak el- Több, mint 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el- Akik mellett csökkent az orvosok és az egészségügyi dolgozók bére (figyelembe véve az inflációt)- Akik bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat- Akik több ezer széfet vettek közpénzen, mert szerintük ezek hiánya volt az egészségügy legnagyobb problémája.Kincses Gyula pontosan tudja, hogy az orvosok és az egészségügyi dolgozók bére hogyan változott 2010 után, de a megtévesztett baloldali megélhetési bérkommentelők ezt nem tudják, ezért elhelyezzük kommentben a Számokat. Az orvosok bére 2003-2010 között összesen 29%-ot nőtt, miközben ezen időszakon belül 54% infláció volt, azaz a bérek reálértéke CSÖKKENT. Ezzel szemben 2010 és 2019 között 26,9% infláció mellett az orvosok bére 157%-ot nőtt. Legutóbb januárban nőttek a bérek 14%-ot, és a következő lépcső - a válság ellenére - novemberben jön: +20%. Emellett minden egészségügyi dolgozó +500.000 jutalmat kap nyár elején.    Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató