2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Nímandmüller újra megragadta a lényeget

Újra varázslatos eszmefuttatásba kezdett Erzsébetváros polgármestere, a gyurcsányista futóbolond, Niedermüller Péter. A fehér, heteroszexuális, keresztény embereket rémisztő képződménynek tartó agysejtpusztító szellemi terrorista ezúttal a koronavírus kapcsán kezdett pofátlan demagógiával fűszerezett bujtogató hangvételű konteo gyártásba. Természetesen mindenért is Orbán a hibás, és még ennél is természetesebb, hogy ők bizony Fletóékkal jobban csinálnák. Miközben pedig főnöke a kötcsei rezidenciáján sütkérezik, kereszténygyűlölő delikvensünknek még Orbán Viktor szemére sikerül azt is vetni, hogy kórházakat keres fel. De vajon mi indíthat egy embert arra, hogy ennyire gyűlölje a „saját” népét?

Most, a keresztény húsvét és a zsidó pészach ünnepén – megérintve az ünnep hangulatától, üzenetétől – mind többen érezzük úgy, hogy a koronavírus járvány alapvető fontosságú politikai, de ugyanakkor morális, sőt filozófiai kérdéseket vet fel

– ezekkel a sokatmondó szavakkal nyitja sorait az ókori görögöket megszégyenítő jelenkori gondolkodó. A polkorrektség jegyében a rémisztő képződményekkel amolyan külsőleg azonosulva szűri le, hogy a legnagyobb vallási ünnepünknek aktuálisan milyen politikai vetületei vannak – zárójelben megjegyzendő, hogy az ilyen embertípus az, aki a nászéjszakáján az elvárható történéseket egy amatőr anatómia szakvizsgába csomagolva kívánja abszolválni. Miután sorait a Gyurcsányék-féle szolidaritás és egyéb semmitmondó lózungokkal megfűszerezte viszont érdekesebb vizekre evez Péterünk.

A miniszterelnök április 1-én azt mondta, hogy “nincs elég maszk, ezért hiába írnák elő a viselését, azokat úgysem lehet megfelelő számban beszerezni”. Ugyanakkor a külügyminiszter április 6-án azt jelentette be, hogy 100.000 maszkkal segítjük Észak -Macedóniát.

Az persze nem zavarja polgármester urat, hogy napok alatt sok millió maszk érkezett az országba, amelyből az európai szolidaritás jegyében jelképes mennyiséggel ugyan, de tudjuk támogatni szövetségeseinket – nem úgy, mint például a németek, akik a járványhelyzet kitörésével blokkolni kezdték az országukban lévő valamennyi egészségügyi felszerelésnek a jogos tulajdonosaihoz – így a magyar állam részére is – történő kiszállítását. Mit is mondhatnánk? Maga a 21. századi Ceaușescu-politika, ami a szolidáris internacionalizmus jegyében harcos sovinizmussal operál, ha pillanatnyi politikai érdekei úgy kívánják.

De vannak itt más kérdések is. A kormány március 14-én 18,5 milliárd forint átcsoportosításáról döntött. Ebből a hatalmas összegből mindössze 2 milliárd jutott az egészségügyre

– fogalmazott a DK nagy gondolkodója, akinek tudatát az a tény sem zavarta meg, hogy a járványhelyzet fokozódásával az Orbán-kormány csak eddig már több, mint 300 milliárd forint értékben vásárolt eszközöket és felszereléseket az egészségügy számára. A gyűlölködő-gyűlöletkeltő azonban minden bizonnyal gazdája kedvére tett, hiszen saját fogékony közönségét ismételten sikerült kiragadott részletekkel operálva hergelnie az ország demokratikusan megválasztott vezetői ellen egy pusztító világjárvány kellős közepén.

Ennek a járványnak az a legfőbb tanulsága, hogy ez a kormány képtelen kormányozni. És ezen a helyzeten az sem változtat, ha Orbán Viktor nevetséges szkafanderében minden nap elmegy egy kórházba.

– vonja le a kétséget nem hagyó konzekvenciát Gyurcsány vesztaszüzeket megszégyenítő ideológus exprofesszora. Azonban itt érdemes megjegyezni, hogy a válságmenedzsment során olyan kimagaslót alkotó Ferenc testvér, aki konkrétan belebukott nagysikerű intézkedéseibe, most a kötcsei karanténerőd falai mögül a Niedermüller nevű kétes személyiségű bőrpáncél segítségével próbálja a VII. kerületből kilőni a Karmelita-kolostort. Nemcsak gyáva, de balfasz húzás iForrás: PestiSrácok
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató