2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Orbán Viktor: a korlátozások nélkül 50 százalék lenne az esély, hogy az egészségügyi ellátórendszer kitart

Most 50 százalék az esély arra, hogy az egészségügyi ellátórendszer kitart, ezért kellett a rendkívüli intézkedéseket is bevezetni – jelentette ki Orbán Viktor az M1-nek adott exkluzív interjúban, kedd este. A miniszterelnök kiemelte, Nemtországnak, Magyarországnak és Ausztriának van a legtöbb kórházi ágy-kapacitása és lélegeztetőgépe egész Európában.
Vannak pillanatok, amikor eljön egy döntés ideje és azt habozás nélkül meg kell hozni
- mondta az interjú elején a miniszterelnök. Magyarországon nagyjából az történik a járvány terjedését tekintve, mint Európában máshol. Mi Ausztriát figyeljük, most vagunk ott, ahol Ausztria egy héttel ezelőtt volt - mondta Orbán Viktor.
Most 50 százalék esély van arra, hogy ha így mennek tovább a dolgok intézkedés nélkül, akkor a kórházakban el tudjuk látni a betegeket. Ez nagyon kevés, az intézkedéseket meg kellett hozni.
Magyarország a három legjobb ország között van a kórházi ágyak tekintetében. Eszköz gyakorlatilag korlátlanul van, az orvosok, ápolók is nagyon jók - mondta a miniszterelnök. Tér van, ágy van, ember is van, de több lehet a beteg, mint amennyinek meg lehet adni felelősségteljesen az ellátást, ennek elkerülése érdekében kellenek az új intézkedések.   Medikusokat, orvostanhallgatókat is szolgálatba állított a kormány.   Ha az emberek 80 százaléka hordja a maszkot és a találkozások 80 százalékában rajtuk van, akkor meg lehet állítani a járványt. Ezt eddig megtették az emberek, ezért nem szabadult el előbb a járvány - mondta a miniszterelnök.  
AZ ÚJ RENDELETEKBEN KÖTELEZŐVÉ TESZI KÖZTERÜLETEKEN IS A MASZKVISELÉST A KORMÁNY,
mint ahogy Európa sok országában. A középiskolásokat nem szabadsságra küldtük, hanem digitális oktatásra - mondta a miniszterelnök.
Van egy kérésem a szülőkhöz. Most kell néhány komoly mondatra időt szakítani. Értem én, hogy a fiatalok erősek és lehet, hogy megússzák enyhébb tünetekkel a betegséget, de a szülők, nagyszülők nem fogják, ha elkapják. Most mindannyiunkon múlik, hogy teljes marad-e a család
- tette hozzá. A tesztekkel kapcsolatban óriási szakmai vannak. A negatív eredmény pontossága 50-60 százalék, ezért óvatosan kell bánni vele. A kormány annyit tud tenni, hogy a bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak a tesztet rendelkezésre bocsátja.   Frissítjük!Forrás: PS, Origo.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató