Ezúttal két embert késelt halálra, egy nyolcvanéves asszonyt pedig életveszélyesen megsebesített egy francia kisváros utcáján egy férfi

Megtámadott egy nyolcvasévesnél idősebb házaspárt egy férfi egy francia kisvárosban. A 83 éves férfit halálra szúrta, 81 éves feleségét életveszélyesen megsebesítette. Nem tudni, miért gyilkolt. Miután elmenekült, az utcán a Ouest-France információi szerint halálra szúrt, a BFM Tv szerint agyonvert egy férfit. A gyilkos később a saját lakásán elfogták. A mindennapi őrületek a hétköznapok részévé vált Franciaországban: a városi ügyész külön közleményt adott ki, hogy nem fejezte le áldozatait a gyilkos. Ahogy tették a Párizs melletti és a nizzai muszlim terroristák az elmúlt hetekben.

Az első hirt kiadó Ouest-France az elején még arról írt, hogy a házaspárt gyilkolta meg a fiatalember a nyugat-franciországi Cholet városában. Ezt követően még egy járókelőre rátámadt, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba.

Később a Le Figaro pontosított: az idős házaspárból a férjet valóban halálra szúrta, de felesége életben van, a 81 éves asszonyt életveszélyesen sérülésekkel vitték kórházban. Viszont az ötven körüli járókelőt meggyilkolta.

A támadás körülményei alapján feltételezni lehet, hogy terrortámadás történt, de a közeli nagyobb város, Angers ügyésze, Eric Bouillard szerint korai ezt kijelenteni. Az LCI hírtelevízió szerint köztörvényes bűnöző a gyilkos.

Eric Bouillard ügyész közleményben – ezt az igét kell használnunk – nyugtatgatta a közvéleményt: az első internetes hírekkel szemben a gyilkos nem vágta le áldozatai fejét.

A Le Figaro egyébként legfrissebb írásában arra utal, hogy a letartóztatott fiatalember ugyan bűnöző, de nem biztos, hogy ő a gyilkos.

Forrás: Origo

 

Check Also

Conte távozását követelik az olasz parlamentben

Az olasz kormányfő korábban bejelentette, hogy nem készül lemondásra. Az országnak okozott kárnak nevezte a …