Indul a gigatüntetés, forradalom, rendszerváltás a Kossuth téren, 8 fővel

 

Ahogyan napokkal ezelőtt arról beszámoltunk, ma már tényleg forradalom lesz. A Kossuth téren vagyunk, el is indult 6-7 fővel a gigatüntetésnek, illetve rendszerváltásnak beharangozott buli. Éppen a rendőrökkel vitatkoznak.

 

Folyamatosan frissíteni fogjuk.

 

Élőben a kezdés, napi forradalom:

 

 

Frissítés – 11:53

 

A rendőrségi igazoltatások után mindössze 4 fő maradt. Kettő 40-es éveiben járó úr, illetve kettő 70 feletti asszony. Hozzájuk csatlakozott egy 70 feletti úr még.

 

 

Frissítés – 12:01

 

 

Egy kisbusszal érkeznek információink szerint a forradalom több tagja is. Szintén 60 feletti korosztály, akik Hévízről indultak csak többször meg kellett állniuk útközben, de igyekeznek.

 

 

 

 

Frissítés- 12:14

 

A rendőrség fölszólította a nagyjából 20 főre duzzadt forradalmár csoportot, hogy 150 ezer forintos bírságot szabnak ki rájuk fejenként, amennyiben nem hagyják el a területet. Emiatt rendkívüli tanácskozás kezdődött a rendszerváltók között.

 

Egy 60-as éveit taposó hölgy panaszirodába fordul, mert 5 rendőr állta körbe és igazoltatták. Elmondása szerint pánikbeteg és megviselték a történtek, ezért tesz panaszt. Sírt is.

 

 

Frissítés – 12:20

 

A rendőrség kíséri ki a 20 fős rendszerváltó brigádot a Kossuth térről.

 

 

Check Also

Bayer Zsolt a BLM-szoborról: Már másnap le fogjuk dönteni!

A publicistának nem tetszik Baranyi Krisztina ötlete a ferencvárosi BLM-szoborról. Baranyi Krisztina polgármester szobrot állítana …