2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Texas választási csalás miatt beperelte Pennsylvaniát, Michigant, Georgiát és Wisconsint

Texas kormánya azt kéri a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy érvénytelenítse a szavazás eredményét ezekben a tagállamokban a választási csalás, és az alkotmányos rend elleni támadás miatt.

Minden szem a Legfelsőbb Bíróságon

Két különböző helyről – Georgiából és Pennsylvaniából – is eljutott korábban a Legfelsőbb Bíróságig a direkt választási csalás, a választási rendszer kiskapuival való visszaélés, valamint a választási rendszer illegitim módosításának vádja fellebbezések útján, de most egy harmadik helyről is megerősítést kapott Trump tábora:
Texas állam ma hajnalban – magyar idő szerint kora délután – vádat nyújtott be a Legfelsőbb Bíróságnak, melyben választási csalással vádolják a négy felsorolt tagállamot.
Ez azért jelentős fejlemény, mert a Republikánus Párt második legnagyobb platformjának vezetője Ted Cruz texasi szenátor, a következő elnökválasztás toronymagas esélyese – akárki is nyeri a Trump-Biden párharcot. Vagyis vélhetően ő lesz a konzervatív tábor új arca. Elemzők szerint pennsylvaniai eset biztos győzelem lehet Trumpnak, de ahhoz, hogy megkezdhesse második ciklusát, két másik tagállamban is győzni kell jogi úton.
A Legfelsőbb Bíróságon jelenleg 6:3 arányban vezetnek a republikánus elnökök által kinevezett bírók, de egyikük már régóta a átállt a másik oldalra, négyről pedig szinte biztosan tudni, Trump oldalán állnak, úgyhogy a következő elnök kiléte, egy magyar-lengyel majdan esélye és egy esetleges polgárháború kirobbanása lényegében valószínűleg egyetlen bíró véleményén múlik majd.
 Forrás: 888.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató