2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Rendkívüli: A jobboldal egyik pillérét a Pestisrácok.hu-t kiütötte a Facebook

Egészen durva sebességre kapcsolt a cenzúra.  Alig egy órája jelentkezett Novák Előd, hogy eltüntette közszereplői oldalát a Facebook a hírvonalból. Napok óta ugyanez történik a jobboldal egyik fő pillérjével a PestiSrácok.hu-val is.   Ma a Facebookon jelenlévő jobboldali oldalakból 4 fő pillér van. Ezen oldalak ugorják meg a havi kettőmilliós olvasótábort:  PestiSrácok - Magyar Nemzet - Vadhajtások - 888      Most az egyik jobboldali pillért lekorlátozta Zuckerberg birodalma, bár az oldalukat meghagyták a Pestisrácoknak, azonban ugyanaz a probléma(korlátozás) áll fenn, ahogy Novák Elődnél. Nem jelennek meg híreik a hírvonalban, a likeok száma 1-3-5-7 vagy 0.     Ez az a háború amiről beszéltünk, ezért kérünk minden olvasót, hogy ne a Facebookra várjon. Nálunk van külön fórum, bárki kommentelhet, olvassatok a keresőkből.FRISSÍTÉS:A Pestisracok.hu közleménye:Elképesztő lépéssel tiporta el a maradék falatnyi szólásszabadságot is Zuckerberg és csapata, nyilván persze csakis a demokrácia jegyében. Eddig legalább “vörös” figyelmeztetésekkel bombáztak bennünket, amikor újabb és újabb tartalmainkat vették le, mert szerintük azok nem feleltek meg a közösségi elveiknek. És persze a PestiSrácok Facebook-oldalának visszavonásával fenyegetőznek, ha nem pont azt írjuk, amit ők szeretnének. Ezúttal már értesítésre sem méltattak bennünket, egyszerűen csak lekorlátozták 110 ezer követővel bíró hivatalos közösségi oldalunkat. Ez azt jelenti, hogy bejegyzéseink még a régi törzsolvasóink falán sem jelennek meg, hiába követik, kedvelik az oldalt évek óta. Mivel egyelőre ki még nem lőtték minket, ezért ha ránk keres valaki, még láthatja a tartalmainkat. Kérjük tegyék ezt addig is, amíg sikerül rendeznünk a “vitát” Cukorhegyiékkel, akik abban biztosak lehetnek, hogy ezt már nem hagyjuk annyiban. Egyébként nem kizárólag a PestiSrácok regulázásával töltik Facebookéknál az utolsó adventi hétvégét, a minap Varga Judit igazságügyi miniszter oldalát is korlátozták például. Amit aztán gerinces módon le is tagadtak. Persze szinte minden jobboldali sajtótermék tapasztalt már valami hasonlót. De Novák Elődnek, a Mi Hazánk politikusának az oldalát is korlátozták, ami már nem is kereshető, csak a követők látják, a bejegyzések az ő esetében sem jelennek meg az üzenőfalon. Vajon ezzel a cikkel hányan találkoznak majd?Turbó fokozatra kapcsolta a Facebook a cenzúrát és a PestiSrácok.hu megregulázását. Három napja észleltük először, hogy bejegyzéseink elérése több tízezerről néhány százra esett vissza. Az okokat csak találgattuk, mert ezúttal semmilyen értesítést nem kaptunk a Facebooktól arról, hogy valamivel ismét megsértettük volna oly kényesen őrzött közösségi elveiket. Eddig, ha csak egy cikket vettek le valamiért – például azért mert tömegével jelentettek fel azt a balliberális fizetett trollok – akkor is jött a figyelmeztetés, vörös betűs fenyegetés, hogy ha így folytatjuk, vissza fogják vonni oldalunk nyilvánosságát.
Hónapokkal ezelőtt kaptuk meg az első korlátozást, tömeges jelentések és tömeges tartalomtörlések után. Azóta egyébként is korlátozottan jelentünk meg a hírfolyamban. Most pedig napok óta egyáltalán nem, csakhogy ezúttal erről értesítést sem kaptunk. Több mint 110 ezer követővel bíró oldalunk elérése – a folyamatos hirdetések ellenére – cikkenként több ezerről, esetenként több tízezerről néhány százra esett vissza. Pontosan ugyanez történt a hét elején Varga Judit Facebook-oldalával. Az igazságügyi miniszter hétfőn egy posztjában azt írta, “a közösségi média aktivitásnak kiemelt szerepe lehet a 2022-es választás során, hiszen az online platformokon keresztül a politikusok közvetlenül, jelentős számú választóhoz eljutnak”. Néhány órával később oldala elérésre a negyedére-ötödére esett vissza.
Ezen bejegyzésem után pár órával a Facebook (annak senki által nem ismert kezelői) előzetes értesítés és indokolás nélkül úgy állította át a hivatalos Facebook-fiókommal kapcsolatos algoritmusokat, hogy ezzel a korábbiakhoz képest töredékére (negyedére-ötödére) esett vissza a bejegyzéseim elérése. Látjuk, mi történik a világban, látjuk, hogy a globális techcégek mögötti erőcsoportok akár választásokat is képesek eldönteni. Nem szabad naivnak lennünk, minden eshetőségre fel kell készülni, és átláthatóvá kell tenni ezen globális cégek működését és döntéseit. A munkát folytatjuk! – közölte Varga Judit.
A hvg.hu megkereste a Facebookot, akik tagadták, hogy hozzányúltak volna a miniszter oldalához. Az ellenzéki portál még ezt is meg akarta magyarázni, szerinte Varga Judit elérései nem is estek vissza annyira, csak bizonyára nem voltak annyira jók a tartalmak. Kvázi minden csak véletlen… Bizonyára az is, hogy Novák Előd oldalával is megtörtént ugyan ez. A Mi Hazánk politikusának még durvább rendszabályozás jutott. Novák Előd nevét hiába írjuk be a keresőbe, aki nem követője, nem lájkolta korábban az oldalt, annak a kereső már ki sem adja. Gyakorlatilag soha többet nem tud kibeszélni a saját “buborékjából”. Láthatólag a Facebook szerint nem elég ellenzékinek lenni, Gyurcsány “közös” listáján is rajta kell lennie annak, aki jól akar hasítani a közösségi médiában.  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató