2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Rendkívüli: Már az orosz vakcina is megérkezett Magyarországra

Tényleg hamar valóra vált Kásler Miklós szombati bejelentése az orosz koronavírus elleni oltóanyag magyarországi teszteléséről. Szijjártó Péter friss Facebook-videójában ugyanis épp azt jelentette be, hogy
6000 AMPULLÁNYI OROSZ VAKCINA ÉRKEZETT MAGYARORSZÁGRA, A TORNYOSNÉMETI HATÁRÁTKELŐNÉL EGY KAMIONBAN.A külgazdasági és külügyiniszter szerint a korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés. A határátkelőtől rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik a szállítmányt, ahol - mint fogalmazott - "a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról".
         A miniszter szerint Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye 91,4 százalékos hatékonyságot mutat. A tárcavezető hozzátette: Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van, mindent megtesz, hogy "akár Nyugaton, akár Keleten" hoznak létre hatékony oltóanyagot, azt - a magyar szakemberek döntése alapján - a leggyorsabban Magyarországra hozzák.  
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató