2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Rendkívüli: szerkesztőségünkben földrengést észleltünk

Budapesti szerkesztőségünkben földrengést észleltünk...12 óra 20 perc körül földrengés volt Budapesten. Néhányan Budáról jelezték, hogy megmozdultak a csillárok, mások Angyalföldről és Zuglóból hívtak bennünket. Balatonföldvárról is telefonált egy olvasónk, miszerint a településen is rengett a föld, többen az utcára rohantak - írja az Index. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte: egyelőre nem tudják, hogy volt a rengés epicentruma. Mukics Dániel szóvivő későbbre ígért tájékoztatást. Tegnap reggel reggel 6:28-kor 5,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. A földmozgás epicentruma Zágrábtól 51 kilométerre volt, nagyjából hat kilométeres mélységben. Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium Facebook-oldalán tette közzé, hogy Zala, Somogy és Baranya megyében sokan érezték. A rengés epicentruma a magyar országhatártól közelítőleg 100 km-re volt, a távolság miatt Magyarországon károk keletkezése nem valószínű.  Frissítés:
AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK GEOLÓGIAI INTÉZETE (USGS) NÉHÁNY PERCCEL EZELŐTT AZT ÍRTA, HOGY A 6,4-ES ERŐSSÉGŰ FÖLDRENGÉS EPICENTRUMA A HORVÁTORSZÁGI PETRINJA TELEPÜLÉSNÉL VOLT 10 KILOMÉTERES MÉLYSÉGBEN. KÉT NAGY UTÓRENGÉST IS ÉRZÉKELTEK A MŰSZEREK, AZ EGYIKET ÉSZAK-MACEDÓNIÁBAN, A MÁSIKAT HORVÁTORSZÁGBAN NÉHÁNY PERCCEL A 6,4-ES FÖLDRENGÉS UTÁN.
Hétfő reggel 6:28-kor 5,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. A földmozgás epicentruma Zágrábtól 51 kilométerre volt, nagyjából hat kilométeres mélységben.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató