Rendkívüli: szerkesztőségünkben földrengést észleltünk

Budapesti szerkesztőségünkben földrengést észleltünk…

12 óra 20 perc körül földrengés volt Budapesten. Néhányan Budáról jelezték, hogy megmozdultak a csillárok, mások Angyalföldről és Zuglóból hívtak bennünket.

Balatonföldvárról is telefonált egy olvasónk, miszerint a településen is rengett a föld, többen az utcára rohantak – írja az Index.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte: egyelőre nem tudják, hogy volt a rengés epicentruma. Mukics Dániel szóvivő későbbre ígért tájékoztatást.

Tegnap reggel reggel 6:28-kor 5,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. A földmozgás epicentruma Zágrábtól 51 kilométerre volt, nagyjából hat kilométeres mélységben.

Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium Facebook-oldalán tette közzé, hogy Zala, Somogy és Baranya megyében sokan érezték. A rengés epicentruma a magyar országhatártól közelítőleg 100 km-re volt, a távolság miatt Magyarországon károk keletkezése nem valószínű.

 

Frissítés:

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK GEOLÓGIAI INTÉZETE (USGS) NÉHÁNY PERCCEL EZELŐTT AZT ÍRTA, HOGY A 6,4-ES ERŐSSÉGŰ FÖLDRENGÉS EPICENTRUMA A HORVÁTORSZÁGI PETRINJA TELEPÜLÉSNÉL VOLT 10 KILOMÉTERES MÉLYSÉGBEN. KÉT NAGY UTÓRENGÉST IS ÉRZÉKELTEK A MŰSZEREK, AZ EGYIKET ÉSZAK-MACEDÓNIÁBAN, A MÁSIKAT HORVÁTORSZÁGBAN NÉHÁNY PERCCEL A 6,4-ES FÖLDRENGÉS UTÁN.

Hétfő reggel 6:28-kor 5,4-es erősségű földrengés rázta meg Horvátországot. A földmozgás epicentruma Zágrábtól 51 kilométerre volt, nagyjából hat kilométeres mélységben.

Check Also

Áldott, békés karácsonyt kívánunk harcostársainknak és olvasóinknak!

Immár a harmadik karácsonyi köszöntőnket írhatjuk.     Nehéz éven vagyunk túl, és még nehezebb …