Kiköthetett Szicílián az Open Arms

Kiköthetett hétfőn a szicíliai Porto Empedocle kikötőjében az Open Arms civil mentőhajó, fedélzetén 265 Földközi-tengeren megmentett migránssal. Az Il Giornale című olasz lap szerint az utasok közül ötven fiatalkorút egy regisztrációs központba vittek, további 215 felnőttet egy karanténhajón helyeztek el. Az olasz hatóságok a rossz időjárási körülményekre hivatkozva engedélyezték az Open Armsnak a kikötést. A hajót működtető civil szervezet a Twitteren közölte, hogy korábban Málta megtagadta a migránsok befogadását.

Az Open Arms egy korábbi felvételen

„Új év, ugyanaz a botrány” szöveggel osztott meg egy videót Nigel Farage, a Brexit Párt elnöke vasárnap a Twitteren, amelyen a La Manche-csatornán az Egyesült Királyságba érkező migránsok láthatók.

 

A BBC közlése szerint vasárnap tíz bevándorló ért partot Dovernél, további húszat a francia hatóságoknak sikerült feltartóztatnia.

Ausztria lakosságának ötöde külföldön született az osztrák integrációs alap adatai szerint, amelyet a Die Presse című osztrák lap közölt. A tavalyi év elején 1,765 millió külföldi születésű ember élt az országban, számuk 2015 óta 19 százalékkal nőtt. Lakosságarányosan a legtöbb külföldi Bécsben (36,7 százalék), míg a legkevesebb Burgenland tartományban (11,6 százalék) él.

Az osztrák belügyminisztérium egyébként tíz újabb drón vásárlását tervezi, amelyekkel tovább erősítenék a határellenőrzést. Karl Nehammer tárcavezető éves előrejelzése szerint növelik emellett a biztonsági hatóságok állományát – közölte az ORF közszolgálati csatorna. Ausztria nyár vége óta vet be éjjellátó kamerával felszerelt drónokat a migráció visszaszorítása érdekében.

A thébai menekültközpontba szállították illegális bevándorlók egy csoportját Görögországban, hogy ott szállásolják el őket. A migránsok azonban megtagadták a belépést a központba, és azt követelték, hogy vigyék őket egy luxusszállodába, hiszen korábban is ott voltak elhelyezve.

Az illegális migránsok korábban Nea Makri egy ötcsillagos szállodájában voltak elszállásolva, írja a Radio Thiva.

Miután buszukkal megérkeztek a befogadóközponthoz Thébában nem voltak hajlandóak az ottani szállást elfogadni. A busznak azonban tovább kellett mennie, így a bevándorlók, köztük gyerekek is, a helyi rendőrőrs közelében telepedtek le, de továbbra sem voltak hajlandóak a befogadóközpontba menni. Azt kérték, vigyék őket egy szállodába.

Forrás: Magyar Nemzet, Magyar Hírlap

 

Check Also

Bevándorlók vadásznak rendőrökre a francia külvárosokban

Passzióból rendőröket hívnak ki a francia nagyvárosok bevándorló negyedéből fiatalok, hogy aztán ha a rendőrök …