Elszabadult a liberális elit: Kivégzik az alternatív közösségi oldalt, a Parler-t is

Kivégzi az amerikai konzervatív közösségi oldalt, a Parlert a Google és az Amazon, a vád pedig az, hogy a moderálatlan posztok erőszakra való felbujtást tartalmaztak – írja a Mandiner.

Mint a portál írja, a Yahoo szerint egy nappal azután, hogy a Parlert – ami egy 2018-ban indult, amerikai közösségi oldal, jellemzően Donald Trump támogatói, konzervatívok használják – eltávolították a Google Play Store-ból, az Apple hasonló lépésre szánta el magát. Az alkalmazás az egyik legjobb ingyenes applikáció volt. Szombaton az Apple egy, az USA Today-nek küldött közleményében jelezte, hogy felfüggesztették a Parlert.

Az oldal 2020-ban tett szert még nagyobb népszerűségre, amikor a Facebook és a Twitter szigorította moderálását és címkézését, míg a Parler végig cenzúrázatlan maradt – olvasható a Mandineren. 

Mindig támogattuk a különböző nézőpontok megjelenését az App Store-on, de nincs hely a platformunkon erőszakkal való fenyegetéseknek, se illegális tevékenységeknek

– áll az Apple közleményében.

A BuzzFeed cikke szerint az Amazon is felfüggeszti a Parlert a webtárhely szolgáltatásaiból. Levelükben 98 példát hoznak fel Parler-posztokra, amelyek erőszakra való bátorítást, felbujtást tartalmaztak. Az Amazon nem kívánta kommentálni a felfüggesztést. Az Amazon bejelentése után az ügy kapcsán megszólalt a Parler ügyvezetője, John Matze. Ő arról írt, hogy

az Apple mindaddig tiltja a Parlert, amíg nem mondunk le a szólásszabadságról, átfogó és támadó irányelveket vezetünk be, mint például a Twitter és a Facebook.

Matze a cég következő terveiről szólva elmondta, hogy azok hamarosan napvilágot látnak, és nagyon sok opciójuk van. Az ügyvezető hozzátette, hogy az oldal pár hétre hamarosan elérhetetlenné válhat, és a cél az, hogy „az alapoktól építsék újjá”.

Forrás: Mandiner

Check Also

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Rágalmazás miatt újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter ellen – írta az …