Háború: Lekapcsolták a Parlert, az alternatív közösségi oldalt is

Órák óta nem lehet elérni a Parlert, ma délelőtt elnémították.

Nem elég, hogy a Facebook meg a Twitter kiiktatta Donald Trumpot a rendszerből, most újabb fokozatra kapcsolt a cenzúra.

Ma délelőtt egyszerűen lekapcsolták a Parler nevű közösségi oldalt, ahová azok a felhasználók költöztek át, akiket a Facebook meg a Twitter cenzúrázott.

Az oldal egyébként 2020-ban tett szert még nagyobb népszerűségre, amikor a Facebook és a Twitter szigorította moderálását és címkézését, míg a Parler végig cenzúrázatlan maradt.

A Parlert napok óta fenyegették a tech-óriások, mert nem cenzúrázták a felületet.

Mindig támogattuk a különböző nézőpontok megjelenését az App Store-on, de nincs hely a platformunkon erőszakkal való fenyegetéseknek, se illegális tevékenységeknek

– állt az Apple közleményében

A napokban eltávolították a Google Play Store-ból, majd az Apple hasonló lépésre szánta el magát. Az Amazon is felfüggesztette a Parlert a webtárhely szolgáltatásaiból. Levelükben 98 példát hoznak fel Parler-posztokra, amelyek erőszakra való bátorítást, felbujtást tartalmaztak. Az Amazon nem kívánta kommentálni a felfüggesztést.

Az Amazon bejelentése után a Parler ügyvezetője, John Matze arról írt az oldalon, hogy a szájt hamarosan elérhetetlenné válhat pár hétre, hogy “az alapoktól építsék újjá”. Ő pénteken még harciasabb volt, az Apple döntését azzal kommentálta, hogy a cég kettős mércét alkalmaz, és a szabadságjogokat támadja. “Úgy tűnik, azt gondolják, hogy a Parler felelős MINDEN, a felhasználók által készített tartalomért, amely az oldalon megjelenik. Ez alapján az Apple is felelős MINDENÉRT, amit a telefonjaival csinálnak. Minden autóba rejtett pokolgépért, minden illegális telefonbeszélgetésért, minden bűncselekményért, amit Iphone-nal követnek el…”

Mára azonban újabb fejezetéhez érkezett a cenzúra, kilőtték a közösségi oldalt, teljesen leállt:

 

Frissítés:

John Matze bejelentett, hogy maximum egy hétig nem fog üzemelni a Parler, amíg talál valami megoldást a problémákra.

“a Parler akár egy hétig nem lesz elérhető az interneten, miközben a semmiből építjük fel”.

– nyilatkozta Matze.

 

Vadhajtasok.hu

Check Also

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Rágalmazás miatt újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter ellen – írta az …