2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Háború: Lekapcsolták a Parlert, az alternatív közösségi oldalt is

Órák óta nem lehet elérni a Parlert, ma délelőtt elnémították.Nem elég, hogy a Facebook meg a Twitter kiiktatta Donald Trumpot a rendszerből, most újabb fokozatra kapcsolt a cenzúra.Ma délelőtt egyszerűen lekapcsolták a Parler nevű közösségi oldalt, ahová azok a felhasználók költöztek át, akiket a Facebook meg a Twitter cenzúrázott. Az oldal egyébként 2020-ban tett szert még nagyobb népszerűségre, amikor a Facebook és a Twitter szigorította moderálását és címkézését, míg a Parler végig cenzúrázatlan maradt. A Parlert napok óta fenyegették a tech-óriások, mert nem cenzúrázták a felületet.
Mindig támogattuk a különböző nézőpontok megjelenését az App Store-on, de nincs hely a platformunkon erőszakkal való fenyegetéseknek, se illegális tevékenységeknek
– állt az Apple közleményében A napokban eltávolították a Google Play Store-ból, majd az Apple hasonló lépésre szánta el magát. Az Amazon is felfüggesztette a Parlert a webtárhely szolgáltatásaiból. Levelükben 98 példát hoznak fel Parler-posztokra, amelyek erőszakra való bátorítást, felbujtást tartalmaztak. Az Amazon nem kívánta kommentálni a felfüggesztést. Az Amazon bejelentése után a Parler ügyvezetője, John Matze arról írt az oldalon, hogy a szájt hamarosan elérhetetlenné válhat pár hétre, hogy "az alapoktól építsék újjá". Ő pénteken még harciasabb volt, az Apple döntését azzal kommentálta, hogy a cég kettős mércét alkalmaz, és a szabadságjogokat támadja. "Úgy tűnik, azt gondolják, hogy a Parler felelős MINDEN, a felhasználók által készített tartalomért, amely az oldalon megjelenik. Ez alapján az Apple is felelős MINDENÉRT, amit a telefonjaival csinálnak. Minden autóba rejtett pokolgépért, minden illegális telefonbeszélgetésért, minden bűncselekményért, amit Iphone-nal követnek el..." Mára azonban újabb fejezetéhez érkezett a cenzúra, kilőtték a közösségi oldalt, teljesen leállt: Frissítés:John Matze bejelentett, hogy maximum egy hétig nem fog üzemelni a Parler, amíg talál valami megoldást a problémákra.
"a Parler akár egy hétig nem lesz elérhető az interneten, miközben a semmiből építjük fel".
- nyilatkozta Matze.   Vadhajtasok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató