2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Besz@rás: az Egyesült Államok is elítéli Oroszországot, mert befogtak több mint 2000 kormányellenes tüntetőt

Közleményt adtak ki a csaló Bidenék. Az országos tüntetéseken több mint 2000 tüntetőt vettek őrizetbe.

A Kreml legnagyobb kritikusának felesége is közöttük volt - írja a Politico.

Az Egyesült Államok határozottan elítélte Oroszországot Alekszej Navalnij börtönözéséért és a tüntetők ezreinek letartóztatásáért, akik szombaton országszerte követelték a felforgató szabadon bocsátását. Az új amerikai elnök és társai most úgy gondolták, hogy kioktatják Putyinékat a demokráciából.

Igen, Bidenék. Eléggé furán hangzik, ismerve az elmúlt hónapok történéseit, de úgy látszik, hogy őket ez hidegen hagyja.  

 

Rebecca Ross írja a Twitteren: „Az USA támogatja minden ember jogát a békés tiltakozáshoz és a véleménynyilvánítás szabadságához. Az orosz hatóságok által tett lépések elnyomják ezeket a jogokat ”- írta Rebecca Ross, az amerikai moszkvai nagykövetség szóvivője szombati tweetjében. „Az orosz hatóságok békés tüntetőket, újságírókat tartóztatnak le - úgy tűnik, hogy ez egy összehangolt kampány a szólásszabadság, a békés gyülekezés elnyomására.

A civil társadalom, a független média, a politikai ellenzék elleni elnyomó intézkedések az évek alatt egyre csak szigorodnak Oroszországban.” den külügyminiszter-jelöltje is megszólalt: "Navalny az oroszok millióinak a hangja, és az ő hangjukat meg kell hallani" - mondta Blinken, hozzátéve, hogy "erőteljesen elítéljük azokat a kísérleteket, amelyek" Navalnij úr elnémításával próbálják ezt a hangot elhallgattatni." Egy közleményt is kiakadtak:

 

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Kövess a HunDub-on, Telegramon, Vk-n vagy a Twitteren!

T.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  Twitter.com/BedeZsolt2

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató