2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Kirobbant a háború: Vadai Ágnesnek elege lett Karácsony Gergelyből

Vadai Ágnes közleménye szerint nagyon furcsának tartja, hogy a főpolgármester meg sem várja a vizsgálat eredményét, hanem már a jelölt kizárását követeli. „Hát ez nehezen fér össze azzal a demokrácia-felfogással, amit az ellenzék eddig képviselt” – állítja Vadai.

A DK alelnöke Karácsony Gergely mai felhívására válaszul kijelenti: ő vezette azt az integritási bizottságot a pártban, amely a jelöltjeik átfogó biztonsági ellenőrzését végezte. Az offshore-botrányba keveredett Ráczné Földi Judit  szerinte „minden szükséges dokumentumot be fog nyújtani az Országos Előválasztási Bizottságnak, ami igazolni fogja a vádak hamisságát.”

Vadai Ágnes megírja Karácsonynak kérdését ezzel kapcsolatban: „Ha bebizonyosodik, hogy hazug módon vádolták Juditot, akkor ugye ugyanakkora nyilvánosság mellett fogsz bocsánatot kérni, mint amekkora előtt vádoltad őt és hirdettél vizsgálat nélkül is “ítéletet” – kérdi.

A DK politikusa azt is hozzáteszi, hogy nekik „nem kenyerük a házmestertempó.”

„Talán látod, hogy a DK általában nem az előválasztási bizottsághoz rohangál feljelentésekkel, hanem ha valami problémája van, akkor azt a másik párttal, jelölttel próbálja megbeszélni. Sok ilyen eset volt, szinte mindig sikerrel” – állítja Vadai.

Az alelnök ezen kívül felhozza Karácsony Gergelynek a Párbeszéd pécsi jelöltje, Mellár Tamás minap tett nyilatkozatát a pécsi Pride-ról: eszerint Mellár „nem érzi, hogy Pécsett olyan mértékű lenne a homoszexuálisok üldözése, hogy indokolt lenne egy komolyabb kiállás a részükről”, és, hogy nem tetszik neki az ilyen „polgárpukkasztó” rendezvény és „megbotránkoztató magatartás”, amit az ilyen rendezvényeken lát.

„Ezzel te egyetértesz? Szerinted ez belefér az ellenzéki értéknyilatkozat szellemiségébe?” – faggatja Vadai a miniszterelnök-jelöltet.

Karácsony pártjának dunakeszi jelöltjével, Dorosz Dáviddal is példálózik Vadai Ágnes: „korábban a Te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az atlatszó.hu internetes portálon látható adatkikérés szerint Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte” – írja Karácsonynak, megkérdve, hogy szerinte Dorosz „milliós fizetése” mellett ezek szükséges költések voltak-e.

„Várom szíves válaszodat!” – zárja közleményét Vadai Ágnes.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató