2023. február 08. - Aranka
EUR : 392.7
USD : 366.63
Időjárás ikon-1°

Kadirov azt javasolta, hogy a különleges művelet második szakaszát Ukrajna egész területén hajtsák végre

Csecsenföld vezetője azt javasolta, hogy Ukrajna-szerte hajtsák végre a különleges művelet második szakaszát.

Ramzan Kadirov, a Csecsen Köztársaság vezetője úgy véli, hogy a különleges művelet második szakaszára nemcsak a népköztársaságok területén, hanem egész Ukrajnában is szükség van a zavargások terjedésének megállítása érdekében.

"A legfontosabb, hogy elkezdjük a második szakaszt. Én kifejezetten különleges műveletet hajtanék végre nemcsak Luhanszki Népköztársaság (LPR) és Donyecki Népköztársaság (DPR) területén, hanem Ukrajna egész területén. Miért? Mert a világ összes olyan állama, amely a legjobb fegyverekkel rendelkezik, szemtelenül ellátja Ukrajnát. És ezeket a fegyvereket már eladták a helyieknek. Ez már egy globális káosz, törvénytelenség. Ahhoz, hogy ez ne maradjon így, véget kell vetnünk ennek, el kell kezdenünk a második szakaszt" - mondta Kadirov a Telegramon közzétett videójában.

Hozzátette, hogy ezután mindenhol új kormányt kell felállítani, amely normális esetben a saját népét fogja támogatni."És mostantól kezdve párbeszédet kell folytatnunk minden más állammal, amely így vagy úgy, de ki akarja építeni velünk a kapcsolatokat. Ha szankciókat akarnak - a szankciók ellen fogunk harcolni, ha háborút akarnak - harcolni fogunk" - mondta Kadirov.

Információi szerint a DNR, az LNR és Oroszország csapatai most jó eredményeket mutatnak a különleges műveletben.

"Tegnap egy nagy konvojt semmisítettek meg, sok azovos és nácit likvidáltak. Ma egész nap jó eredmények születtek Popasnában. Lassan megtisztítjuk Donyeck és Luhanszk területét" - mondta a csecsen vezető.

Február 24-én Oroszország különleges műveletet indított Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy célja "a kijevi rezsim által nyolc éve gúnyolódásnak és népirtásnak kitett emberek védelme". A védelmi minisztérium szerint az orosz hadsereg csak a katonai infrastruktúrát és az ukrán csapatokat veszi célba, a civileket nem fenyegeti veszély. A minisztérium szerint a művelet fő célja Donbász felszabadítása - írja a RIA Novosztyi.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató