2024. május 14. - Bonifác
EUR : 387.34
USD : 359.18
Időjárás ikon22°11°

Orbán Viktor: Az Egyesült Államok lett, Kína meg van (videó + tudósítás)

Itt nézhető élőben, Orbán Viktor beszéde.

 

 

 

 

Megmondta a román külügy, miről nem beszélhetek

Minden évben okoz némi fejtörést, hogy miről kéne igazából beszélni – mondta Orbán Viktor. Idén kapott segédanyagot, a román külügy küldött hivalatos levelet, hogy miről nem szabad beszélni, miről beszélhet a magyar kormányfő, de hogyan. „Ez egy hivatalos állami irat” – tette hozzá.

Ne beszéljünk arról, ami román érzékenységet sérthet, ilyen a nemzeti szimbólumok. Üdvözölte a székely zászlóval érkezőket. Nem szabad beszélni a kollektív kisebbségi jogokról sem. „Jó, csak megállapítom, hogy ezek léteznek, és megilletik az itt élő magyarokat” – fogalmazott Orbán.

A román külügy azt is Orbán lelkére kötötte, hogy nem beszélhet olyan közigazgatási egységekről, amelyek nem léteznek. Ezt elfogadja Orbán, de „mi soha nem állítottuk, hogy ezek román közigazgatási egységek lennének” – tette hozzá, amit óriási taps fogadott.

Román hadakon átvágva érkeztünk meg ide, szeretnénk őket fogadóbizottságnak látni

„Jó napot, kedves táborlakók, román hadakon átvágva érkeztünk meg ide, szeretnénk őket fogadóbizottságnak látni, amire jó okunk van, mert a kereszténységért folytatott küzdelmünkben szükségünk lesz a román ortodoxiára is” – így kezdte beszédét Orbán Viktor, aki ezzel azokra a román nacionalistákra gondolt, akik ellene tüntetnek a tábor területén kívül, és akik között át kellett jönnie az autójával.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató