2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A vesztes csőcselék balhéra készül a Kossuth téren

Jövő kedden lesz az új Országgyűlés alakulóülése. Naná, hogy az elégedetlenkedők, akik sem a múlt szombaton, sem most szombaton nem demonstráltak, éppen azon a napon és éppen a Kossuth téren szeretnének tüntetni és ezzel megzavarni az ünnepélyes alakulóülést. Ahogy már arról beszámoltunk, több csoportban szerveződik a demonstráció a közösségi portálon – ahol ötletelnek és válogatnak a különböző erőszakos, törvénytelen eszközök között. Élő lánccal akarják körbevenni a Parlamentet, hogy a képviselők ne tudjanak bemenni, de azt is bedobták, hogy a miniszterelnök házát barikádozzák el, ahogy olyan javaslat is volt, hogy gyújtsák fel a Parlamentet.

Érthető okokból az Országgyűlési Őrség elrendelte a Kossuth tér lezárását, amit az elszabaduló indulatok hatására térben és időben is kiterjesztett. A rendőrség pedig nem engedélyezte a demonstrációt a Kossuth térre a május 8-i napon. Ez utóbbit támadta meg a TASZ. A bíróság végzése hatályon kívül helyezte a tiltó határozatot, azaz elvileg szervezhetnek élőláncot a Parlament köré, már ameddig eljutnak. Az Országgyűlési Őrség határozatát ugyanis nem érinti a bírósági döntés, és ők nem is tágítanak. A Kossuth tér jó széles körben le lesz zárva, vagyis a tüntetők célja, hogy megzavarják az alakulóülést, feltartsák, akadályozzák a képviselőket, elviekben nem tud megvalósulni. Még akkor sem, ha a Jobbik már bejelentette, ők kordont fognak bontani. A TASZ és a kormányellenes tüntetők csak most lelkesedtek be igazán. A civil szervezet már a hétvégén árusítja a fővárosban az anarchista egyenpólóit. Az egyik legelmésebb felirat a következő: “A polgári engedetlenség szexi”
Az ötlet-kommentek is illegális fellépést sejtetnek. Volt aki konkrétan azt írta, az ember csak verésből ért, ezért oda kell csapni, kövekkel felszerelkezni. A javaslatot több helyeslő kommenttel és 23 lájkkal nyugtázták a tünci-társak. Egy másik ötlet szerint 21 óráig mulassanak, majd 22 órakor kezdődhet a támadás, illetve “szétkapják a fővárost”. Azt is felvetette egy csoporttag, hogy keressék meg azt az alagútrendszert, amin át bejuthatnak az Országházba, hogy “Vityát meg a többit nyakon csípjék”. A kormányellenes tüntetők az esetleges rendőri fellépésre is felkészülnek: van terv meggyőzésre, lekenyerezésre, de arra is, hogy hogyan tegyék magukat immunissá például a könnygázra. A csoportokban azt javasolják, hogy mindenki vigyen magával gázálarcot, pormaszkot és kötszereket is, továbbá kötelet, amit kihúzva maguk előtt távol tudják tartani a velük szemben esetleg fellépő rendőri szerveket és megakadályozzák, hogy egyeseket ki tudjanak emelni a tömegből.PestiSrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató