2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

„Madeleine Albright úgy gondolja, hogy Orbán Magyarországa a fasizmus útjára lépett”

Ezzel a címmel ír a gyéren látogatott, minden második cikkében az antiszemitizmus rémének és veszélyének Magyarországon szerinte kilógó farkát észrevevő kanadai hírportálon az USA-ban élő György Lázár.

Clinton volt külügyminiszter asszonyának, a Prágából származó Albrightnak az új (április 10-én) megjelent könyvéről van szó, amely „Fasizmus – figyelmeztetés” címmel jelent meg.

A hatmilliomodszor elkoptatott toposzt az a nő használta most, aki „igen”-nel felelt szolgálati idején arra a kérdésre, hogy megérte-e az amerikaiak által Irak ellen hozott szankció fél milliónyi gyerekáldozata (https://mno.hu/migr_1834/a-masik-orca-478420).

Lázár természetesen szétmagasztalja a nőt, majd azt írja, de miért furakodott oda Szemerkényi Réka, volt washingtoni magyar nagykövet az általa hőn szeretett Albrighthoz egy fotós pózolási lehetőségre a megjelent könyv után? (A fotón Albrighttól balra mosolynegédeskedik Szemerkényi.)

A cikkíró természetesen nem azt a választ adja, hogy a Heti Válasz e plagizátornője (http://lovasistvan.hu/2016/11/12/ne-szabotaljon-trump-gyozelme-utan-level-szemerkenyi-reka-washingtoni-nagykovtnek/) mindig is transzatlantista lábtörlő volt,  hanem azt,

hogy több magyar diplomata már pozicionálja magát az Orbán utáni időkre és „az autoriter rezsim bukása után” jól nekik a fényképes bizonyíték.

Lovasistvan.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató