2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Párizsban késelés! Legalább két halott | Frissítjük!

A járókelőkre támadó férfival rendőrök végeztek az Operaház közelében.

  A sebesültek sérüléseiről egyelőre semmit sem lehet tudni, így azt sem, hogy valaki életét vesztette-e az ámokfutásban.   A brit The Sun “legalább egy halálos áldozatról”, illetve legalább három sérültről számol be. A lap szerint pedig a férfi teljesen véletlenszerűen szúrt le járókelőket.“Épp egy Operához közeli előadásról jöttem ki, de azonnal szóltak, hogy forduljak vissza, mert az utcán egy késes őrült van. Miután újra az épületben voltam, szirénákat és két lövést hallottunk. Aztán beszéltem néhány szemtanúval, akik elmondták, hogy egy férfi teljesen véletlenszerűen kiválasztott embereket szúrt le.”– mesélte Charles Pellegrin újságíró a The Sunnak.Egy szemtanú, Fiona Zanetti Twitteren közzétett bejegyzése még érzékletesebben írja le az eseményt:
“a második kerületi rue Saint Augustin egyik éttermében voltam, tömegpánik, vér, egy késes férfi az utcákon, emberek sikítanak, kerüld el a környéket, ha tudod”.
A rendőrség lezárta a környéket. A Telegraph szerint a férfi “Allahu Akhbar” kiáltások közben rontott a járókelőkre, a sérültek közül ketten pedig életveszélyes sérüléseket szenvedtek.A helyszínen lévő újságíró két halálos áldozat helyett már csak egyről beszél, és a sérültek száma is alacsonyabb az AFP hírügynökség által jelentettnél. Ezeket a számokat erősíti meg azonban a francia rendőrség legfrissebb Twitter-bejegyzése, ami szintén egy áldozatról, illetve két súlyos és két könnyebb áldozatról számol be.

Frissítjük!

  (24.hu)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató