2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Dúró Dóra: azután döntök a jövőmről, ha beszéltem Sneider Tamással

Döntésemet akkor tudom meghozni, ha a megfelelő emberekkel átbeszéltük a helyzetet és azt, hogy mi a legjobb megoldás – válaszolta Dúró Dóra a Pestisrácok azon kérdésére, hogy eldöntötte-e már, hogy marad vagy pedig kilép a Jobbikból. Hozzátette: bízik abban, hogy a jövő hétre megszületik a konkrét válasz a kérdésben.  Közben Toroczkai László hétfőn este az Echo TV-ben arról beszélt, ő a Jobbikon belüli platform-alakításnak látja most a legnagyobb valószínűségét.
„Sneider Tamás azt ígérte egy szombati Facebook-bejegyzésében, a kongresszust követően, hogy néhány napon belül beszél velem is és Toroczkai Lászlóval is. Amíg ez nem történik meg, addig nem szeretnék nyilatkozni” – mondta a PestiSrácok.hu-nak Dúró Dóra. A képviselőnő a Jobbik szombati tisztújító kongresszusa után – melyen alul maradt Gyöngyösi Mártonnal szemben a párt elnök-helyettesi posztjáért indult küzdelemben – újságíróknak azt mondta, alszik néhány napot a „hogyan továbbra”. Ugyanakkor még aznap délután azt írta Facebook-oldalán:
Hiába próbál pártszakadást láttatni a Fidesz-média, felelősségem tudatában mindent megteszek ellene. Maradjunk együtt, a Jobbik a miénk is!
Portálunk azt is szerette volna megtudni a politikustól, hogy ha tényleg maradni szeretne a pártban, akkor hogyan tudna együttműködni az elnökséggel például azok után, hogy ő maga is arról beszélt a kongresszus utáni, Toroczkai Lászlóval közösen tartott sajtótájékoztatójukon, hogy nem voltak egyenlőek a feltételek köztük és a végül elnöki–elnök-helyettesi posztokat nyert Sneider Tamás-Gyöngyösi Márton páros között.
Nagyon sok olyan kérdés van, amit tisztáznunk kell. A többi közt például ezeket is szeretném tisztázni Sneider Tamással
– válaszolta felvetésünkre. Annyit még elárult, hogy az elmúlt napokban nagyon sokféle véleménnyel találkozott arra vonatkozóan, hogy mit kellene tennie, de még egyszer megismételte: döntését akkor tudja majd meghozni, ha a megfelelő emberekkel átbeszélte a helyzetet és azt, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Arra a kérdésünkre, hogy ez mikorra várható, azt felelte:
Jövő hétre szerintem addigra már meg tudjuk ezt beszélni. 
Toroczkai tegnap este az Echo Tv-ben arról beszélt, nincs oka kétségbeesni azért, mert alulmaradt a pártelnöki szavazásban, hiszen “a kongresszuson nagyon sokan voltak olyanok, akik a pártból élnek, a többezres tagság soraiban – akik engem támogatnak – pedig olyanok, akik a pártért élnek.” Erre a közösségre utalva Toroczkai úgy fogalmazott, “megszervezzük magunkat.” Toroczkai kifejtette, szeretne hinni abban, hogy majd nem kell olyan nyilatkozatokat tenniük, mint akár a választások előtt Mirkóczki Ádám, s hogy amit 2010 előtt mondtak, az nem igaz. Az ásotthalmi polgármester arról is beszélt, hogy “ha én most felállok, akkor valószínűleg a tagság többsége velem jön, és akkor a Jobbiknak marad egy frakciója.” Hozzátette, nem lát túl rózsás jövőt. Sokan rebesgetik, hogy Toroczkai és támogatói új pártot fog alakítani, ha nem ő lesz a Jobbik elnöke, erre a felvetésre az interjúban azt mondta, “ezt azokkal az emberekkel fogom megbeszélni, akik mellettem álltak, fogok velük találkozni még ezen a héten.” Kifejtette, hogy nem érdekli ezzel kapcsolatban semmiféle retorzió a párt részéről. “Legfeljebb kizárnak, és akkor mi van? különösebben nem érdekel! Az etikai bizottság egyébként is elég érdekesen lett összeállítva.”  Pestisrácok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató