2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Müller bíboros: "Homofóbia egyszerűen nem létezik."

A homofóbiáról alkotott véleményéről kérdezte az olasz újságíró Constanza Miriano a német Gerhard Müller bíborost, a Hittani Kongregáció előző prefektusát.

Homofóbia egyszerűen nem létezik. Egyértelműen a mások gondolatai feletti totalitárius uralom kitalációja és eszköze. A homo-mozgalomból hiányoznak a tudományos érvek, ezért létrehozott egy olyan ideológiát, ami a saját valóságának megalkotásával akar uralkodni. Ez a marxista sablon, ami szerint nem a valóság hozza létre a gondolkodást, hanem a gondolkodás hozza létre a saját valóságát. Aki pedig nem fogadja el ezt a kreált valóságot, azt betegnek nyilvánítják. Mintha egy betegségre a rendőrség vagy a bíróságok segítségével lehetne befolyást gyakorolni. A Szovjetunióban keresztényeket küldtek pszichiátriai klinikákra. Ezek a totalitárius rendszerek módszerei, a nemzetiszocializmusé és a kommunizmusé. Ugyanez történik Észak-Koreában azokkal, akik nem fogadják el az uralkodó gondolkodásmódot.

A kérdésre, hogy miért van az, hogy számos "konzervatív" püspök is elfogadja a homofóbia koncepcióját, Müller bíboros így válaszolt:

Egyes püspökök ma már nem elég bátrak ahhoz, hogy az igazságot kimondják, és hagyják magukat megfélemlíteni. Nem értik meg, hogy a homofóbia egy megtévesztés, ami emberek fenyegetésére szolgál. Mi, keresztények, azonban nem szabad, hogy féljünk a fenyegetésektől. Az első századokban Jézus tanítványait börtönbe zárták, vagy vadállatokkal falatták fel őket. Ma pszichés terrorral tépik szét őket, miközben a tudáshiányt használják ki. Ugyanakkor egy püspöktől és egy paptól azt várnánk, hogy képes mögé látni ezeknek az ideológiáknak. Mi vagyunk azok, akik Isten kegyelmének segítségével megpróbálunk minden embert szeretni, azokat is, akik a saját nemükhöz éreznek vonzódást. De világossá kell tennünk, hogy a szeretet nem jelenti azt, hogy engedelmeskednünk kell a gender-propagandának.

A bíborossal készített interjú apropóját Daniel C. Mattson "Miért nem nevezem magamat melegnek?" ("Why I Don't Call Myself Gay") című könyvények megjelenése adta, amelyben Mattson homoszexuális emberként áll ki a katolikus egyház tanításának igaza mellett. A könyv előszavát Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa írta. Philadelphia érseke, Charles Chaputpublicisztikában ajánlotta a könyvet a hívek figyelmébe.

Mattson könyve már 2017-ben megjelent a jezsuita Ignatius Press kiadásában. A mostani, új kiadását Müller bíboros személyesen fogja bemutatni május 25-én, Rómában.

Az új interjúban a Hittani Kongregáció volt prefektusa megerősíti, hogy "annak, aki[homoszexuális] vonzalmat érez, tisztaságban kell élne, ahogy mindannyiunknak ezt kell tennie, akik nem egy érvényes és valódi házasságban élnek".

A felvetésre, hogy jelenleg számos nyugati ország támogatja a genderideológiát, Müller bíboros úgy reagált: "az európai politikusainknak sok emberrel kell törődniük, azokkal, akiknek nincs munkájuk, a gyermekszületések hiányával, a családokkal, számos súlyos problémával." A bíboros szerint e problémák helyett inkább "azzal vannak elfoglalva, hogy a demokráciáinkat totalitárius rendszerekké alakítsák. Az ideológia önmagában erőszakos." Hozzátette: "Hogyan dönthetne egy parlament arról, mi igaz, és mi nem?"

A bíboros Humanae Vitae-t érő újkeletű támadásokról is szólt, amelyekben "az Egyház szekularizálódásának" folyamatát látja. "Egyes lelkipásztorok számára az Egyház csupán eszköz a politizálásra, amivel az embereknek tetszelegnek. Számukra fontosabb a tömegek tisztelete Isten Igéjének tiszteleténél."

(Forrás: OnePeterFive)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató