2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ezrek tüntettek Tommy Robinson bebörtönzése ellen

Több ezer tüntető vonult utcára szombaton Londonban, hogy tiltakozzanak Tommy Robinson jobboldali aktivista, újságíró jogtalan letartóztatása és bebörtönzése ellen. Az eseményt a mainstream média szokásához híven teljesen elhallgatta.

Ahogyan arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, Tommy Robinsont pénteken letartóztatták Londonban „uszítás és a köznyugalom megzavarására” hivatkozva, amiért a Facebook-oldalán élőben tudósított egy muzulmán banda peréről, amelynek tagjai nőket erőszakoltak meg.

Robinsont – aki kérdéseket mert feltenni a banda tagjainak – szinte azonnal elvitették a rendőrök a bíróság épülete elől, majd gyorsított eljárásban még aznap 13 hónap börtönre ítélték, ami gyakorlatilag egyenlő a halálos ítélettel, ugyanis a brit börtönök muzulmán raboktól roskadoznak, akik már meg is fenyegették a jobboldali aktivistát.

 

A Tommy Robinson melletti szimpátiatüntetésen a jobboldali brit függetlenségi párt, a UKIP vezetője, Gerard Batten is részt vett. A közösségi médiában pedig egyre többen fejezik ki tiltakozásukat a #FreeTommy hashtaggel.

Így tett többek között Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője, valamint számos felhasználó a Twitteren és a Facebookon is.

888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató