2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Az igazság Che Guevara-ról

Che Guevara egy argentin orvos szakember, aki átutazta Dél-Amerikát az 1950-es években, amikor az Egyesült Államok latin-amerikai kapitalista kizsákmányolásának lett tanúja, amit a hatalmas szegénység és éhínség is tanúsított.

Lehetőségei 1955-ben mutatkozzak meg Mexikóban, amikor találkozott Fidel Castroval, egy kubai forradalmárral. Che Guevara, Fidel Castro és testvére, Raul Castro Kubába hajóztak, hogy lázadjanak a kormány ellen. Kubában kétéves gerillahadjáratot és háborút vezettek, ahol Guevara kiemelkedően teljesített, ebből adódóan parancsnokká léptették elő. A háborút végül 1959-ben megnyerték, és az amerikaiak által támogatott diktátort, Fulgencio Batistát letartóztatták, ezzel Castro átvette Kubában a miniszterelnöki és katonai hatalmat. A kubai népnek tett ígéretek megvalósítása helyett - csakúgy, mint Leninék idejében -inkább gyorsan megszabadultak a demokratikus választásoktól, és azt brutális kommunista diktatúrára váltották fel, amit ő és Che hadnagy vezetett.

Castro és Che legalább 100.000 kubai polgárt kerestetett fel, majd küldött koncentrációs táborokba, és több tízezer embert pedig kivégeztek.

Az 1950-es években Che Guevara a hatalomban kizárólag bíráskodó és hóhér szerepet töltött be Fidel Castro rezsimje alatt.

A holttesteket nehéz pontosan meghatározni, de Che maga is elismerte, hogy az első évében több száz kivégzést rendelt el a La Cabaña-ban.A La Cabaña-ban bebörtönzött emberek, köztük Armando Valladares emberi jogi aktivista azt állítja, hogy Guevara személyes érdeklődést tanúsított számos politikai fogoly kihallgatására, kínzására és kivégzésére.Azok, akiknek sikerült őt túlélni, azt mondták, hogy gyakran a saját pisztolyával lőtte keresztül áldozatai fejét.
Guevara 1964-ben az Egyesült Nemzetek előtt tartott beszédében büszkén elismerte, hogy "igen, kivégzünk, végrehajtunk, és folytatni fogjuk a végrehajtásokat".

Összességében a "kommunizmus fekete könyve" becslése szerint Che, Castro és a kubai kommunista rezsim 15.000 és 17.000 embert végzett ki.

Che mottója: "ha kétségeid vannak, öld meg", és több alkalommal végeztek ki embereket gyanakvásból, ahogy azt a komcsik szokták.

Azzal is büszkélkedett, hogy meggyilkolta Eutimio Guerra-t, miután gyanakodni kezdett rá, hogy áruló, és a naplójában megírta, hogy "véget vetettem a problémának egy .32-es kaliberű pisztollyal, mellyel keresztül hasítottam az agyát." Hitt abban, hogy mindezt "a nagyobb jóért tette". Valójában csak egy szadista állat volt.

Az 1962-es kubai rakétaválság során Guevara a nukleáris háború előmozdítását a "jobb világ megteremtése" érdekében fogadta el. A válság elkerülése után a szovjet tétlenségre panaszkodott, és kijelentette, hogy ha a rakéták kubai irányítás alatt álltak volna, kilőtte volna őket.

Mindezek ellenére a hóhér, tömeggyilkos és zsarnok Che Guevara a halálát követő 40 évig továbbra is a tudatlan liberálisok és szociáldemokraták, marxisták ikonikus alakja maradt az egész világon.

A sok üresfejű hasznos idióta az egész világon büszkén hordja pólóján eme rohadék pofáját úgy, hogy közben "a demokráciát", az "emberi jogokat" és a "háborúellenes" tüntetéseket szervezik.
Vadhajtások.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató