2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Wilders személyesen Londonban fog tiltakozni Tommy Robinson bebörtönzése ellen

Geert Wilders az iszlámellenes holland politikus ismét megszólalt a Nagy-Britanniában a politikai korrektség nevében bebörtönzött Tommy Robinson szabadon bocsátását követelve.

Az iszlámellenes holland politikus ismét megszólalt a Nagy-Britanniában a politikai korrektség nevében bebörtönzött Tommy Robinson szabadon bocsátását követelve. A holland politikus szerint Nagy-Britannia szégyene, hogy az iszlám védelme érdekében lábbal tiporják a szólás- és véleményszabadságot a brit hatóságok Robinson ügyében.

A holland jobboldali politikus szerint Tommy Robinson sajtó- és véleményszabadságot lábbal tipró bebörtönzése foltot ejt az Egyesült Királyság jó hírnevén.

Geert Wilders – aki az iszlám kérlelhetetlen és szókimondó kritikusának tartja magát – felháborítónak tartja, hogy Robinsont, az önkéntes brit jobboldali aktivistát gyorsított eljárásban azért ítélte 13 hónap börtönbüntetésre a brit bíróság, mert a bírósági tiltás ellenére be mert számolni egy sok brit tizenéves fiatal nőt megerőszakoló iszlám bűnbanda tárgyalásáról.

A holland politikus szerint döbbenetes és elfogadhatatlan, hogy az iszlámtól való félelem miatt Tommy Robinsont azonnali hatállyal letartóztatták, bíróság elé állították, és öt órán belül elítélték. Az egyetlen bűne az volt, hogy be akart számolni egy olyan bűncselekmény tárgyalásáról, amelyet iszlám vallású személyek követtek el. Ráadásul úgy, hogy a Robinsont elítélő bíró megtiltotta a brit médiumok számára, hogy bármilyen formában beszámoljanak a brit iszlámellenes aktivista bebörtönzésének ügyéről.

Ilyen intézkedések Észak-Koreában és Szaúd-Arábiában szoktak megtörténni. Szomorú látni, hogy az a Nagy-Britannia, amely eredetileg a nyugati demokrácia és a jogállamiság bölcsője volt, mostanra ebbe a zsarnoki állapotba süllyedt”

– mondja Geert Wilders, aki szerint egyébként Tommy Robinson egy olyan egyszerű, a munkásosztályba tartozó brit, aki a bírósági ítélet után többé már nem mondhatja el, hogy úgy érzi: az iszlám elnyomja az őshonos brit lakosságot.

A holland politikus úgy véli: Robinson egy hős, aki sokak soha el nem mondott véleményének adott hangot, akinek a büntetése valójában arról szól, hogy a brit aktivista megpróbálta megtörni azt a tabut, ami a multikulturalizmust támogató brit politikai elit védelmeként övezi az iszlámot az Egyesült Királyságban.

Geert Wilders azzal zárja a nyilatkozatát, hogy a június 11-ével kezdődő héten brit jobboldali politikusok meghívására Nagy-Britanniába utazik majd, hogy személyesen is tüntethessen Londonban Tommy Robinson szabadon bocsátásának elérése érdekében.

Forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató